EHT: Suomi - Ruotsi

EHT: Suomi – Ruotsi | Turnausvoitto isäntien ulottuvilla

Euro Hockey Tour huipentuu sunnuntai-iltana , kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat turnauksen viimeisessä ottelussa.

Suomella on mahdollisuus huipentaa tämän vuotinen Karjala-turnaus turnausvoittoon. Päivällä pelattava Tsekki – Venäjä peli voi vaikuttaa Suomen turnausvoittohaaveisiin, mutta lähtökohtaisesti turnausvoitto on Suomen käsien ulottuvilla. Upeaa Venäjä-pelin voittoa seurasi tappio voittomaalikisassa Tsekille. Leijonat johti Tsekki-otteluakin kahteen otteeseen, mutta karmea merkkausvirhe minuutti ennen kolmannen erän loppua toi Tsekit tasoihin.

Suomen peli kehittyi Venäjä-ottelusta ja Tsekkikin tarjosi kovan vastuksen lauantaisessa kamppailussa. Suomen peliä riivasi lauantainakin yksittäiset puolustuspään virheet, mutta ilahduttavaa on nähdä joukkueen nopea kiekonsiirtely hyökkäyspäässä ja pelaajien määrätietoinen peli kohti vastustajan maalia. Tsekki-pelissä Leijonat vaihtoi kokonaisen hyökkäyskolmikon uusiin miehiin, ja Ruotsi-otteluun on odotettavissa kokoonpanon palaavan Venäjä-pelin muotoon. Tuoreilla jaloilla Leijonat pystyy haastamaan Ruotsin voitosta, Jukka Jalosen joukkueissa kierrätys ja laajalla materiaalilla pelaaminen on enemmänkin vahvuus kuin heikkous, kuten viime kevään MM-kisoissakin nähtiin.

Ruotsin turnaus on edennyt kahden tappion jälkeen tilanteeseen, jossa se ei enää voi turnausvoitosta haaveilla. Tsekki-pelin joukkue hävisi selvästi 1-3, mutta Venäjää joukkue pysty kiusaamaan, kunnes taipui voittomaalikisassa. Ruotsin viisikkopelaaminen on vielä levällään, joukkueen sisällä tapahtuu virheitä jotka johtavat lähes väistämättä vaarallisiin maalipaikkoihin. Tre Kronor lähtee Leijonia vastaan selkeässä altavastaajien asemassa, joukkue antaa tasoitusta etenkin pelitavallisten seikkojen vuoksi, eikä joukkueen kokoonpano ole paras mahdollinen.

Leijonat lähtevät hyvällä itseluottamuksella ja lepuutusten vuoksi myös kevyillä jaloilla Ruotsin kaatoon. Päivän toisen pelin tuloksen perusteella turnausvoitto on mahdollinen, joten sieltä Leijonat saanee lisäsytykettä otteluun. Kotietu, laajempi materiaali ja selkeä pelitapa satavat kaikki Leijonien laariin. Sunnuntai-iltana nähdään kuinka Leijonat voittaa Ruotsin, ottelut Venäjää ja Tsekkiä vastaan antavat sen verran positiivisia signaaleja turnausisäntien syyskunnosta. Sakari Manninen on ollut lähes pitelemätön kahdessa ottelussa, Manninen voi ratkaista otteluita omilla suorituksillaan joukkueelleen.

Pelivalinnat | Panostus

Suomi -1 | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 1,98

Suomi yli 3 maalia | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,08

 

 

Jaa