EHT: Suomi - Tsekki

EHT: Suomi – Tsekki | Leijonat karjuu Tsekin kumoon

Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus jatkuu lauantaina. Turnausisäntä Suomi saa vastaansa Tsekin.

Suomi aloitti tämän vuotisen Karjala-turnauksen upeasti voittamalla Venäjän vaiherikkaassa ottelussa 4-3. Ottelu oli Suomelta nousujohteinen, ensimmäisessä erässä Venäjä oli niskan päällä, mutta hiljalleen Leijonat paranasivat peliään ja lopulta voitto oli ansaittu. Harri Pesonen oli ottelussa huimassa vireessä, viime kevään maailmanmestari teki kaksi tärkeää maalia. Suomi pelasi itsensä upeasti ulos paineen alta useasti, jonka jälkeen nopeilla syötöillä joukkue olikin jo Venäjän hyökkäyspäässä.

Jukka Jalonen on osoittanut aikaisemmin olevan selkesäti hyvä turnausvalmentaja, joten Leijonien otteeet vielä paranevat Karjala-turnauksen edetessä. Leijonat on muutenkin tiivis joukkue, joka tuntuu pelaavan joukkueelleen ja erittäin hyvin yhteen muutenkin. Leijonat havittelee Karjala-turnauksen voittoa, mikään muu tulos ei kelpaa.

Tsekki aloitti oman turnauksensa voitolla Ruotsia vastaan. Tulosta voidaan pitää yllätyksenä, sillä Tsekin jääkiekon taso on ollut laskusuunnassa jo vuosikausia, eikä mainittavaa menestystä ole tullut aikuisten tai junioreiden MM-kisoissa. Ruotsia vastaan joukkue pelasi kuitenkin jämäkän ja etenkin puolustussuuntaan vahvan ottelun, jossa voitto Ruotsista oli ansaittu. Joukkueen materiaali ja pelitapa antavat kuitenkin tasoitusta isännille, Tsekki ei missään nimessä ole Leijonien tasoinen nippu.

Suomi ja Tsekki ovat tuttuja kilpakumppaneita pitkältä ajalta. Molemmat joukkueet tietävät miten toinen pelaa ja sitä kautta yllätyksiä ei ole luvassa. Vuosi sitten Suomi voitti Tsekin puhtaasti 3-0 Karjala-turnauksessa. Samaa on odotettavissa tälläkin kerralla, Leijonat lähtee suurena suosikkina otteluun. Tsekki ei pysty haastamaan Suomen laadukasta materiaalia, jossa mm. Jesse Puljujärvi pelaa tulevaisuutensa puolesta. Venäjä- pelissä nähty tarmo ja ilo pelata on varmasti tallessa kotiyleisön edessä, ja Leijonat voikin napata suurinumeroisen voiton faniensa iloksi. Jukka Jalonen on virittänyt pelitavallisia ideoita välipäivän aikana, joten vauhdikas kiekkoilta on varmasti jälleen luvassa.

Suomi – 1.5 | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,20

Suomi yli 3 maalia | 1/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 1,98
Jaa