KHL: HK Vitjaz - Severstal Tsherepovets

KHL: HK Vitjaz – Severstal Tsherepovets | Ylisuorittaako Severstal omaan tasoonsa nähden?

HK Vitjaz ja Severstal Tsherepovets kohtaavat perjantaina KHL:n runkosarjaottelussa. Ottelu pelataan Vitjaz Ice Palacessa Podolskissa kello 18:30.

Kotijoukkue HK Vitjaz on pelannut tällä kaudella 26 ottelua, joista tilille on kertynyt 12 voittoa ja 14 tappiota. Sarjapisteitä joukkueella on kasassa 25 pistettä, joka oikeuttaa läntisessä konferenssissa sijan 9. Omassa divisioonassaan HK Vitjaz on viidentenä. Joukkue on tehnyt kuluvalla kaudella 72 maalia vastustajan nuottaan ja omissa on kolissut 80 kertaa. Kotijoukkue porskuttaa ikävässä neljän ottelun tappioputkessa.

Vierasjoukkue Severstal Tsherepovets on pelannut kuluvalla kaudella 25 ottelua, joista tilille on kertynyt 13 voittoa ja 12 tappiota. Severstal on onnistunut saalistamaan 28 sarjapistettä, joka oikeuttaa läntisessä konferenssissa sijalle 7. Omassa divisioonassaan Severstal majailee sijalla 3. Severstal on paukuttanut tähän mennessä 54 maalia vastustajan nuottaan ja omissa on kolissut 67 maalin verran. Severstal on hieman ylisuorittanut tällä kaudella omaan tasoonsa nähden.

Ylisuorittaako Severstal?

Severstal Tsherepovets on kuluvalla kaudella ylisuorittanut. Joukkue ei todellakaan ole sen tasoinen, miltä se tällä hetkellä näyttää. Severstal lukeutuu selkeästi KHL:n heikoimpien joukkoon. Varsinkin joukkueen hyökkäyspelaaminen ja ylipäätään hyökkäysosasto on todella heikko. Severstal tekee ainoastaan keskimäärin ottelua kohden 2,16 maalia, joka on todella vähän KHL:ssä. Severstal on tehnyt koko KHL:n neljänneksi vähiten maaleja, mutta joukkue on silti onnistunut suhteellisen kovaan tahtiin voittamaan otteluita, joka allekirjoittanutta hieman ihmetyttääkin.

HK Vitjazin hyökkäyspelaaminen vuorostaan toimii, mutta puolustuspeli vuotaa pahemman kerran. Vitjaz on tehnyt keskimäärin ottelua kohden 2,88 maalia vastustajan reppuun, joka on suhteellisen kova tahti. Mutta omissa kolisee vuorostaan aivan liikaa, sillä joukkue päästää jopa 3,20 maalia keskimäärin ottelua kohden omassa päässä. On todella vaikea pelata voittavaa kiekkoa, jos päästää ottelussa noin monta maalia.

Materiaaliltaan kotijoukkue on kuitenkin parempi kuin Severstal Tsherepovets. Severstalin joukkueesta puuttuu kokonaan kärkipään viimeistelijät, jonka pystyy helposti näkemään jo katsomalla pelkästään joukkueen maalimäärää. Justin Danforthin ja Kaspars Daugavinsin kaltaiset nopeat hyökkääjät ovat vaarallisia, joten Severstalin tulee pitää nämä herrat aisoissa. Vitjaz nauttii kotiedustaan ja katkaisee heikosti viimeistelevän Severstalin kustannuksella tappioputkensa.

Pelivalinta | Panostus

HK Vitjaz | 2/5 yksikköä

leovegas TARJOAA KERTOIMEN 2,10

Jaa