KHL: SKA Pietari - Jokerit

KHL: SKA Pietari – Jokerit | Onko ottelu maalirikas vai rutiköyhä?

Tänään illalla KHL:n runkosarjaottelussa vastakkain pisteistä taistelevat SKA Pietari ja Jokerit. Ottelu pelataan Pietarin jääpalatsissa.

Lähtökohdat otteluun

Kotijoukkue Pietarin SKA lähtee tämän iltaiseen otteluun kahden ottelun voittoputkessa. SKA:n pelaamisessa on lähiaikoina ollut havaittavissa hieman ailahtelevuutta, mutta ei missään nimessä liikaa. Viimeiseen viiteen otteluun SKA-leiri on kyennyt kolme ottelua voittamaan ja kaksi häviämään. Tähän mukaan mahtuu edellinen kohtaaminen Jokerilaumaa vastaan, jonka SKA hävisi peräti 6-0 – ottelu pelattiin tuolloin Helsingissä Hartwall Areenalla. SKA on Läntisen konferenssin sijalla kaksi.

Vierasjoukkue Jokereiden pelaaminen on ollut mallikasta heikon alkukauden jälkeen. Tulosta syntyy mukavaan tahtiin ja tappioita ei tule läheskään niin paljoa, kuin alkukaudesta. Jokerilauma on voittanut viimeisten kymmenen ottelun aikana kahdeksan kertaa. Edellinen ottelu Jokereilla oli HK Vitjazia vastaan, joka päättyi 3-2 Jokereille – ottelu oli todella tapahtumarikas ja tunteikas. Jokereiden edellinen voitto Pietarin jääpalatsista löytyy vuodelta 2017. Jokerilauma on kaksi pistettä Pietarin SKA:ta perässä sarjataulukossa sijalla neljä.

Nähdäänkö ottelussa runsaasti maaleja?

KHL:ssä tehdään suhteellisen vähän maaleja, mutta näemmekö tänään illalla runsasmaalisen ottelun? Jokerilauma on koko KHL:n toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue – kasassa on 147 maalia. 5 vs. 5 -pelaamisessa Jokerilauma on myös toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue, joten maalintekemisen kanssa Jokerilaumalla ei ongelmia ole. Suurempana huolenaiheena on heikompi puolustus, sillä Jokerit päästävät omiin maaleja keskiarvoltaan 2,51 maalin verran. Vastaava tilasto tehdyissä maaleissa Jokereilla on 3,06, joka on KHL:n mittakaavassa erittäin hyvä tulos. Jokerilauma on saanut hyökkäysosastolleen lisää tulivoimaa Nicklas Jensenin paluun myötä. Jokeripakki Mikko Lehtonen tuo myös hyökkäyspelaamiseen lisää tulivoimaa, hän on onnistunut jo nakuttamaan 37 pistettä kuluvalla kaudella.

Pietarin SKA muistaa varmasti edellisen ottelun rökäletappion Jokereita vastaan. Joten odotettavissa on todella ärsyyntynyt ja voitontahtoinen joukkue. SKA pelaa usein vähämaalisia otteluita, mutta Jokereiden hyvät offensiiviset otteet tuottavat maaleja. SKA on todella vaikea voitettava jääpalatsissa, jonka takia pelivalintaa lähdetäänkin pelaamaan maalimäärän myötä. Molempien joukkueiden hyökkäyskalusto on vaarallinen, joten ottelussa tulemme näkemään tarvittavan paljon maalintekopaikkoja.

Pelivalinnaksi valitsen sen, että ottelussa näemme yli 4,5 maalia.

Pelivalinta | Panostus

Ottelussa yli 4,5 maalia | 2,5/5 yksikköä

bethard TARJOAA KERTOIMEN 1,79
Jaa