Liiga: HIFK - Lukko

Liiga: HIFK – Lukko | Kotijoukkueen vahva vire liikaa Lukolle

Liigassa pelataan jälleen keskiviikkona. Hyvävireinen HIFK saa vastaansa viime kierroksilla ailahdelleen Rauman Lukon.

HIFK:n kauden alku oli vaikea, ja joukkue oli pitkään pudotuspelipaikan ulkopuolella. Viime viikkoina joukkue on löytänyt peliinsä jotain, sillä kuusi viimeistä ottelua ovat tuottaneet upeat viisi voittoa. HIFK:n materiaalilla pitääkin pelata suorasta pudotuspelipaikasta. Joukkueen peli ailahtelee vielä liikaa, mutta peruspalikat tasaiseen kauteen ovat olemassa.

Viimeisestä seitsemästä ottelusta ainoa tappio on tullut Kärppiä vastaan, joten tuloskunto on kohdallaan marraskuun pimeyden keskellä. Joukkueen ylivoima on parantunut syksyn mittaan ja joukkue pystyy myös tasaisemmin luomaan paikkoja myös tasakentällisin. Alkukauden peleissä joukkue päästi osumia liian tiuhaan mutta joukkueen sisällä tiiveys on parantunut. Yhtä tiiviillä pelillä joukkeella on oikein hyvä mahdollisuus sijoittua runkosarjassa kuuden joukkoon.

Lukon tarina kauden osalta on hieman erilainen. Aivan alkukaudesta joukkue pelasi erittäin pirteästi ja voittoisasti, mutta viime kierroksilla kone on alkanut yskimään. Kaksi voittoa kuuteen viime otteluun on vielä pitänyt joukkueen viidentenä, mutta sijoitus voi laskea vielä useamman pykälän kauden mittaan.

Lukon puolustus on pelannut koko ajan hyvin, ja puolustus vahvistui Ville Heinolalla, joka palasi Winnipeg Jetsistä Suomeen loppukaudeksi. Hyökkäystehot ovat jääneet joukkueella piippuun viime kierroksilla, mikä on maksanut paljon pisteitä. Pelitapa karsii riskejä ja kiekonmenetyksiä, mutta samalla joukkueen pelistä uupuu yllätyksellisyys. Lukkoa vastaan on tällä hetkellä liian helppoa puolustaa, joka vaikeuttaa tekemistä etenkin vieraskaukalossa. Neljä edellistä vierasottelua ovat tuottaneet yhtä monta tappiota, viimeisimpänä sarjan viimeistä Sportia vastaan.

HIFK vie nykyvireessään kotiottelun lähes ketä tahansa joukkuetta vastaan nimiinsä. Tiivistynyt peli ja hyökkäyspään tehokkuus tekevät joukkueesta vaarallisen juuri nyt. Kotivoitto on hyvä lähtökohta myös Lukkoa vastaan, joka on viime peleissään ollut suurissa ongelmissa. Laadukkaampi joukkue ja viime aikojen vire kääntävät pelisuosituksen kotivoiton puolelle.

Pelivalinnat | Panostus

HIFK | 3/5 yksikköä

pinnacle TARJOAA KERTOIMEN 1,76

 

Jaa