Liiga: HIFK - SaiPa

Liiga: HIFK – SaiPa | HIFK tyly isäntä kotikaukalossa

HIFk ja SaiPa kohtaavat torstaina Liigassa. Molemmat joukkueet pelasivat myös keskiviikkona, joten kokoonpanoja kannattaa tarkkailla.

HIFK kamppailee tiukasti paikasta kuuden parhaan joukkoon ja suorasta pudotuspelipaikasta. Joukkue vahvistui kesken kauden Ville Leskisellä, joka on petolaumaan oiva vahvistus. Leskinen ratkaisi omatoimisesti ottelun Ilvestä vastaan keskiviikkona, kun hyökkääjä ensi onnekkaasti tasoitti pelin kolmannessa erässä ja teki vielä voittomaalin jatkoajalla.

HIFK pelaa tasavahvaa kautta, joukkue hyökkää laadukkaasti mutta sortuu välillä tehottomaan kiekon jauhantaan, joka on helppo puolustaa pois. Tämän lisäksi puolustuspäässä peli toimii riittävän hyvin, jotta joukkue voittaa tarpeeksi otteluita. Ilvestä vastaan Atte Engren nappasi 30 torjuntaa, joten viimeinen lukko on myös hyvässä iskussa. HIFK:lla ei ole suuria uhkakuvia kevättä ajatellen, Leskisen hankinta joukkueeseen ei näyttäisi sotkevan joukkueen sisäistä kemiaa.

SaiPa kamppailee poissaolojen tuoman ongelman kanssa, Tomas Zaborsky on vielä pelikieltonsa vuoksi myös sivussa, josta tulee iso miinus. Zaborsky on joukkueensa tehokkain pelimies tehoilla 14+19. Keskiviikkona joukkue taipui kotonaan TPS:lle tylysty 0-3. Tulos kertoo paljon joukkueen poissaolojen tärkeydestä.

SaiPa kamppailee tiukasti KalPan kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Myös KalPa hävisi keskiviikkona, joten ero on edelleen kaksi pistettä. SaiPa on päästänyt toiseksi eniten osumia koko kaudella (120), ja vuotava puolustus on suuri huolenaihe joukkueen sisällä. Kun oma hyökkäys ei tuota tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja, on taistelu kymmenen joukkoon pääsemisestä vaikeaa.

HIFK on otteluun lähdettäessä suuri suosikki, sen verran edellä joukkue on SaiPaa. Molempia joukkueita rasittaa edellisen illan ottelu, joten kummallakaan osapuolella ei ole lepoetua puolellaan. HIFK vie ottelun nimiinsä kolme kertaa viidestä, ja on nykuisessä vireessään liian kova pala SaiPalle. SaiPa kärsii runkopelaajien poissaoloista ja viime otteluiden otteet eivät lupaa ihmeitä. HIFKn voitto kelpaa vetoihin mukaan, maalimäärä voi nousta hyvinkin yli viiden osuman.

Pelivalinnat | Panostus

HIFK voittaa & yli 5.5 maalia | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,35
Jaa