HPK - HIFK.

Liiga: HPK – HIFK | Vähämaalinen ilta tiedossa Rinkelinmäellä?

HPK ja HIFK kohtaavat back to back hengessä tänään Hämeenlinnassa kello 17.00.

HPK tyrmäsi IFK:n eilen Nordiksella avauserässä, vieden sen nimiinsä 0-3. IFK pääsi toisessa erässä pelaamaan runsaasti ylivoimaa, mutta se ei tuottanut tulosta. IFK voitti toisen erän laukaukset 19-1, mutta hävisi erän 0-1. Kolmas erä oli enemmän tai vähemmän pelailua. Loppulukemat kirjattiin HPK:lle lukemin 2-4.

Avauserän maalit syntyivät pitkälti IFK:n löysän maalineduspelaamisen johdosta. Maalit eivät menneet maalivahti Frans Tuohimaan piikkiin, mutta hän hävisi silti maalivahtien taiston selvästi HPK:n Joona Voutilaiselle.

Kokoonpanoista IFK:lta puuttuu varmuudella pelikiellossa oleva Ville Varakas. HPK:lta loukkaantumisen takia Markus Nenonen.

Illan ottelusta on odotettavissa erittäin tasaista ja lähtökohtaisesti myös vähämaalista peliä. Back to back peleistä jälkimmäisessä yleensä nähdään vähemmän maaleja, kun molemmat joukkueet ovat päässeet hieman sisälle toisen joukkueen pelaamiseen ja erikoistilannekuviot ovat molemmilla hyvässä lähimuistissa. HPK pyrkii kotikaukalossaan varmasti pitämään enemmän kiekkoa ja se haluaa ottaa pelin kontrollin itselleen. Pitkiä kulmapelejä on varmasti luvassa. Kummankaan joukkueen ylivoima ei ole alkukaudesta ollut vielä varsin vakuuttavaa, mutta maalivahtitilanne molemmilla on hyvässä kunnossa. Tunnetta ei varmasti Rinkelinmäen lauantai-illasta tule puuttumaan ja ottelusta on odotettavissa myös varsin fyysistä pienten marginaalien taistelua, joka saattaa pysyä varsin vähämaalisena.

IFK:lle jäi varmasti nälkää eilisestä tappiosta, kun joukkue kuitenkin hallitsi ottelua, voittaen laukaukset selvästi, mutta maalipaikkojen tehokkuudessa se hävisi selkeästi hämeenlinnalaisille. Kertoimenlaskijat pitävät IFK:ta kuitenkin liian isona suosikkina tämän illan otteluun, joten vierasvoitto ei ainakaan omissa papereissani ole kertoimien puolesta pelikelpoinen.

Pelaajavetojen puolelta pelattava kohde löytyy HPK:n kanadalaishyökkääjä Philippe Cornetista. Viime kaudet liigan Corsi tilastoja hallinnut kanadalainen pelaa HPK:n ykköskentän laidassa ja ykkösylivoimassa. Cornet on erittäin vahva maalineduspelaaja ja hän on pelannut hyvin yhteen HPK:n toisen kanadalaisen: Cody Kunykin kanssa ja tehopisteitä on tullut neljään otteluun 1+1. Maaliodottamaa on kuitenkin syntynyt useampaankin maaliin ja uskon, että tämän illan fyysinen taistelu sopii kanadalaiselle.

Pelivalinnat | Panostus

Alle 5 maalia | 2/5

unibet TARJOAA KERTOIMEN 1,80

Philippe Cornet tekee vähintään yhden tehopisteen (JA mukaanlukien, ei VL) | 1/5

BETSAFE TARJOAA KERTOIMEN 2,10
Jaa