HPK - Jukurit.

Liiga: HPK – Jukurit | Jukurit ison haasteen edessä tänään Rinkelinmäellä

HPK:n ja Jukurien illan kohtaamisessa panosta on vain kotijoukkueella, joka koittaa nousta vielä kuuden parhaan joukkoon. Ero kuudentena olevaan HIFK:iin ennen illan kierrosta on seitsemän pistettä. Jukureilla viime päivät ovat mennet kaupitellessa joukkueen parhaimpia pelimiehiä.

HPK:n peliesitykset ovat viime aikoina olleet ailahtelevia. Varsinkin kotikaukalossa on tullut muutama ohipeli kun Kärpät ja HIFK hakivat suurinumeroiset voitot Hämeenlinnasta. Vieraissa peli on kuitenkin kulkenut hyvin, sillä HPK haki komeat vierasvoitot Oulusta ja Porista. Kokoonpanossa on viime aikoina tapahtunut pientä liikennettä kun hyökkääjä Niclas Lucenius siirtyi Saksan maalle ja sisään tuli puolustaja Ossi Ikonen JYPistä. Puolustuksesta kuitenkin on sivussa EHT-turnauksessa loukkaantunut Petteri Nikkilä. Maalinsuulla HPK:lla aloittaa tänään Rasmus Reijola. Yksi hyökkääjä on Hämeenlinnaan vielä tulossa ennen siirtorajan umpeutumista.

Vierailija Jukureilla mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon pääsemisestä ovat käytännössä menneet kun ero on kasvanut yli 20 pisteeseen. Viime aikoina Jukurit ovatkin koittaneet hieman pelastaa talouspuoltaan tämän kauden osalta, luopumalla avainpelaajistaan. Viimeisimpinä lähtijöinä ovat puolustaja Aleksandr Jakovenko ja kultakypärää kantanut hyökkääjä Vadim Pereskokov. Jukurit on kuitenkin viime aikoina pelanneet tasaisia ja vähämaalisia otteluita, joten taistelutahtoa pelaajistosta vielä löytyy, eivätkä mikkeliläiset tule tänäänkään kaksinkamppailupelaamisessa antamaan HPK:lle mitään ilmaiseksi. Maalinsuulla Sami Rajaniemi on pelannut varsin hyvin. Jukurit on läpi kauden varsinkin vieraskaukalossa ottanut paljon hyökkäyksiä vastaan 0-5 träpissä ja tätä on odotettavissa myös tänään. Pelin tempo saattaa pysyä matalana varsinkin jos Jukurit kestää ottelun ensimmäisen kymmenen minuuttia ilman takaiskuja, jonka HPK tulee totuttuun tyylin kotikaukalossaan kovaa päälle.

Ottelun maaliodottamaa pidetään kertoimissa hieman liian korkeana. Jukureiden neljässä viime ottelussa on kaikissa jääty alle 4,5 maaliin. HPK:n oman alueen tiivis keskustan puolustaminen pitää huolen siitä, että Jukurit eivät tule maalipaikoilla paljoa juhlimaan. Vieraiden kova taistelu tulee kuitenkin pitämään maalimäärän tänäänkin vähintään alle 6,5 maalissa. Jukurien kapea hyökkäysmateriaali, HPK:n laadukkaampi pelitapa, kotikenttäetu ja vahvempi erikoistilannepelaaminen ovat sen verran isoja etuja isännille, että kolme pistettä tulevat jäämään Rinkelinmäelle.

Pelivalinnat | Panostus

HPK voittaa + alle 6,5 maalia (varsinainen peliaika) | 3,5/5

betsson TARJOAA KERTOIMEN 1,94
Jaa