Liiga: HPK – Kärpät | Uusi liigakausi käyntiin tänään Rinkelinmäellä

Liigakausi 2019-2020 polkaistaan tänään käyntiin Hämeenlinnassa viime kauden finalistien kohtaamisella.

Kovia menetyksiä viime kauden pelaajistosta kokeneen HPK:n peliotteet CHL:ssä näyttivät ajoittain varsin hyvältä, parhaimpana esityksenä vierasvoitto jatkoajalla Sveitsin viime kauden kakkosesta Zugista, mutta kaksi kotitappiota viime viikolla romuttivat HPK:n jatkohaaveet tuossa kilpailussa. Uudet hankinnat eivät ole vielä täysin päässet sisään HPK:n kovaa luistelu- ja kamppailutyötä vaativaan pelitapaan. Maalivahtiosastolla hyviä otteita CHL:ssä esittänyt Joona Voutilainen on nousemassa ykkösmaalivahdiksi.

Vierailija Kärpät on jälleen liigan suurin voittajasuosikki, vaikka heilläkin kovia lähtijöitä oli paljon. Sisään tulleet Janne Pesonen, Juho Lammikko, sekä isoissa otsikoissa ollut Jesse Puljujärvi ovat kuitenkin sen tason pelimiehiä, että pystyvät lähtijöitä korvaamaan ja lisäksi Kärpillä on monta potentiaalista nuorta kiekkoilijaa tulossa, jotka ovat jo CHL peleissä esiintyneet pirteästi.

Lyö vetoa Kärppien voitosta superkertoimella 50,00!

Vastakkain tänään on kaksi äärimmäisen laadukkaasti valmennuttua joukkuetta. Antti Pennanen HPK ja Mikko Manner Kärpät, tuntevat toistensa pelikirjat ja pelaavat myös saman tyylistä jääkiekkoa. Peli perustuu aktiivisuuteen ja pelirohkeuteen. Molemmat pystyy tarvittaessa karvaamaan kaksivaiheisesti ja rytmittämään hyökkäyksiään täsmällisesti.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella yhteensä 13 kertaa ja näistä 11 kertaa jäätiin alle 5,5 maaliin. Toki molempien joukkueitten maalivahtiosasto on hieman heikentynyt, mutta odotettavissa on jälleen tiukka ja vähämaalinen ottelu, jossa molemmilla joukkueilla tulee olemaan pitempiäkin hallintajaksoja. Molemmilla joukkueilla on takana kaksi tiukkaa alle 4,5 maaliin jäänyttä CHL ottelua ja uskon, että sama kurinalaisuus jää noista peleistä myös tähän liiga-avaukseen. HPK:lle laskettava kotietu on hieman keskiverto liigajoukkuetta suurempi.

Pelaajavetoon otetaan HPK:ssa jo viime kaudella vahvasti esiintynyt Jere Innala, jolle on isoa roolia tarjolla tällä kaudella. Innala teki HPK:n kaikissa neljässä CHL-ottelussa vähintään yhden pisteen per peli ja tulee tänäänkin saamaan paikkoja ykköskentän laidalta ja ykkösylivoimasta. Innala pysyessään terveenä tulee oman arvioni mukaan jopa rikkomaan tuon viime kauden 45 tehopisteen rajan runkosarjassa.

Vetoihin lähdetään siis vähämaalisen ottelun ja Jere Innalan yhden tehopisteen kautta.

Pelivalinta | Panostus

Alle 5 maalia | 3/5 yksikköä

bethard TARJOAA KERTOIMEN 1,78

Jere Innala tekee vähintään yhden tehopisteen (JA mukaan lukien, ei VL) | 2/5 yksikköä

BETSAFE TARJOAA KERTOIMEN 2,05
Jaa