HPK - Spoprt.

Liiga: HPK – Sport | Onko HPK tyly isäntä tänään Rinkelinmäen lauantai-illassa?

Pudotuspeliviivan alapuolella olevat HPK ja Sport kohtaavat tänään Hämeenlinnassa.

HPK:n alkukausi on tuloksellisesti ollut hieman tahmea ja joukkue katkaisi eilen kahden ottelun tappioputken, kun se haki vierasvoiton Turusta maalein 2-4. Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja illan ratkaisu nähtiin erikoistilannepelaamisessa, jossa HPK oli TPS:sää tehokkaampi. Maalivahti Joona Voutilainen pelasi myös maalinsuulla hyvän ottelun. Alkukaudesta hieman alisuorittaneet Jere Innala ja Petteri Nikkilä saivat eilen tärkeät onnistumiset, mikä ruokkii varmasti hyvää tuleviin otteluihin. HPK:lle vapautuu tähän otteluun kuuden ottelun pelikiellon kärsinyt Arto Laatikainen, joka on tärkeä lisä HPK:n nuorelle pakistolle. Loukkaantumisten takia sivussa ovat vain Markus Nenonen ja Joona Monto, joten kokoonpanotilanne on HPK:lla varsin hyvä.

Vierailija Sport sai katkaistua torstaina kolmen ottelun tappioputken, kun se kaatoi tiukassa kamppailussa Kalpan maalein 2-1. Sport pelaa todella kovaan työmoraaliin ja taisteluun perustuvaa jääkiekkoa, mutta valmentaja Ari-Pekka Pajuluoman taktinen pelikirja on liigan häntäpäätä ja Sportilla on ollut vaikeuksia saada ehjiä 60 minuuttisia. Vastikään Sportin vahvuuteen saapunut maalivahti Niko Hovinen suoriutui ensimmäisestä ottelustaan mallikkaasti, vaikka KalPan ainokainen lipsahtikin isokokoisen veskarin ohitse, mutta todelliseen testiin Hovinen joutuu vasta tänään, kun HPK luo miltei järjestäen kotikaukalossaan parhaasta sektorista laadukkaita maalipaikkoja neljästä viiteen maaliin per ottelu.

Ottelusta on odotettavissa vähämaalinen ja eilinen voitto toi HPK:lle jälleen itseluottamusta takaisin ja se lähtee varmasti lauantai-iltana kotikaukalossaan aggressiivisesti ja kovalla energialla paineistamaan Sportin pakistoa ja tätä kautta Sport joutuu vaikeuksiin omalla alueella. Sport joutuu varmasti myös rikkomaan väsyneenä HPK:n pitkien kulmapelien jälkeen ja tätä kautta kotijoukkueelle syntyy tänään tarvittava määrä myös ylivoimamahdollisuuksia. En näe vierasjoukkueella tänään mahdollisuuksia hakea pisteitä Hämeenlinnasta ja pelivalinnaksi otetaan HPK:n voittoa jatkoaika ja voittomaalikilpailu mukaanlukien.

Pelaajavetoihin otetaan HPK:n juonikas hyökkääjä Niclas Lucenius. Ykkösylivoiman kapellimestari, joka löytää syöttöväyliä ahtaistakin paikoista ja viimeistelee hyvin itsekin. Luo jokaisessa ottelussa ketjulleen maalipaikkoja ja tulee tekemään niin myös tänään. Oli muutaman ottelun sivussa sairastumisen takia, minkä vuoksi tehopisteitä ei ole vielä niin paljon. Eilen Turussa Lucenius kirjasi tehot 0+2.

Pelivalinnat | Panostus

HPK moneyline | 3/5

bethard TARJOAA KERTOIMEN 1,71

Nickals Lucenius tekee vähintään yhden tehopisteen (JA mukaanlukien, ei VL) | 2/5

BETSAFE TARJOAA KERTOIMEN 1,70
Jaa