Liiga: JYP - Lukko

Liiga: JYP – Lukko | JYP pyrkii jatkamaan hurmostaan

Perjantai-illan kuumassa kohtaamisessa yhteen ottavat JYP ja Lukko

JYP taistelee edelleen tiukasti Ilveksen kanssa runkosarjan kolmannesta sijasta. Otteet kaukalossa ovat pysyneet hyvinä, kun joukkue on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan peräti viisi. Viime kierroksella joukkue kesytti Pelicansin 5-3. Kauden edetessä kevätpuolelle JYPin tahti iskeä maaleja ei ole laantunut, joukkue on 128 osumallaan edelleen Liigan tehokkain joukkue.

JYP sai takaisin U20-kisoissa olleen Anttoni Hongan, joten puolustuspeli palaa uomiinsa. JYP pystyy rummuttamaan maalipaikkoja tasaisesti usean kentällisen voimin, mikä yleensä väsyttää vastustajien puolustuksen ottelun edetessä. JYP on Liigan tosieksi paras kotijoukkue Kärppien jälkeen, 17 kotiottelusta joukkue on voittanut 14, joten JYPin kohdalla voidaan puhua vahvasta kotiedusta. Kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua pelaavat illasta toiseen todella korkealla tasolla.

Lukko on löytänyt kolmen ottelun voittoputkensa oivaan saumaan, sillä joukkue on Liigassa kahdeksantena, viiden pisteen päässä suorasta puolivälieräpaikasta. Voittoputken ei pidä antaa hämätä liikaa, sillä vastassa on ollut alemman kastin joukkueet TPS, Jukurit ja Sport. Ennen kolmea voittoaan Lukko hävisi putkeen Ässille, Tapparalle ja Sportille.

Lukon puolustus on pitänyt koko kauden ajan hyvin, mutta hyökkäyspäässä tehoja uupuu. Veljespari Ponthus ja Patrik Vesterholm ovat yrittäneet kantaa joukkuetta tehoillaan, mutta enemmän vaadittaisiin. Ville Heinola on ollut pettymys NHL:stä Suomeen palattuaan, myös Heinola edusti Suomea U20-kisoissa ja on nyt takaisin kokoonpanossa. Lukko on viimeistellyt 25 osumaa vähemmän kuin JYP kauden aikana, ero on merkittävä kun puhutaan taistelusta kuuden parhaan joukkoon.

Vahva kotijoukkue JYP on ehdoton ennakkosuosikki, sillä voitoistaan huolimatta Lukko ei ole yhtä vakuuttava kuin kotijoukkue, ja materiaalietu sekä momentum kääntyvät selkeästi isännille. JYPillä on vastassaan vahva puolustus, mutta kotikentän hurmio johdattaa isännät voittoon reilujen lukemien saattelemana.

Pelivalinnat | Panostus

JYP & yli 5.5 maalia | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,55
Jaa