JYP - Lukko.

Liiga: JYP – Lukko | Maajoukkuetauolla vahvistunut Lukko lähtee ryöstöretkelle Jyväskylään

Jyväskylässä nähdään tänään kärkipään taistelu kun liigassa kolmannella sijalla majaileva JYP kohtaa neljäntenä olevan Lukon. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Lukko voitti Raumalla syyskuussa maalein 3-1.

Maajoukkuetauko tuli Jypin kannalta huonoon saumaan kun joukkueen peli rullasi todella hyvin. Alkukaudesta päävalmentaja Pekka Tirkkonen on onnistunut saamaan ikääntyvästä ja hidastuvasta ytimestä jo miltei maksimitason irti ja resepti siihen on ollut yksinkertainen: JYP ei lähde luistelemaan itseltään rajallisia jalkoja alta vaan useana iltana se mittaa paremmuutta kärsivällisyydessä. Energiaa tarkasti annostelemalla kokenut ja taitava ryhmä onkin alkukaudesta yllättänyt monet vastustajansa. Pelin alla on aina vähintään neljä miestä, tyytyminen tiiviiseen trappiin ja kova kamppailupelaaminen on ollut Jypin alkukauden menestyksen perusteena. Yksilöistä kirkkaimpana on noussut esiin Julius Nättinen, joka johtaa liigan maalipörssiä 14 täysosumalla. Tauon ajaksi parannettavaa Jypille jäi ehdottomasti alivoimapelaamiseen, joka on ollut alkukaudesta aivan liigan häntäpäätä.

Vierailija Lukon alkukausi on niin ikään ollut vahva. Päävalmentaja Pekka Virran hieman uudistunut pelikirja tälle kaudelle on todella vaativa, mutta parhaimmillaan se toimii tässä liigassa erittäin hyvin. Lyhyesti tiivistettynä pelitapa on yhdistelmä kiekkokontrollia, nopeutta ja viisikon tiiveyttä. Oman alueen riistojen jälkeen Lukko lähtee hyökkäyksiin nopeasti, mutta näissäkin tilanteissa Virta haluaa, että viisikko pysyy tiiviinä. Puolustajien aktiivisuus hyökkäyspelaamisessa on avainasemassa ja Lukko on jo alkukaudesta onnistunut pitkien kulmapelien jälkeen luomaan ylivoimatilanteita siniviivan alle, josta on syntynyt useita laadukkaita maalipaikkoja. Tähän pelityyliin sopii mainiosti takalinjoille saapuneet vahvistukset Ville Heinola ja Ilkka Heikkinen. Kaksikko tuo varsinkin kiekolliseen peliin vahvan oman panoksensa ja myös ylivoimalla heistä on raumalaisille iso apu. Lukon otteisiin on odotettavissa nousujohteisuutta mitä pitemmälle kausi etenee, kun pelaajat oppivat paremmin sisäistämään vaativan pelityylin lainalaisuudet.

Pelivalinnaksi lähdetään Lukon menestyksen kautta, kun kertoimissa JYP on asetettu hieman liian suuren suosikin asemaan. Jypin kokeneella miehistöllä tulee olemaan tänään hankaluuksia Lukon nopeissa pelin käännöissä ja pitkissä kulmapeleissä. Myös erikoistilannepelaaminen kääntyy varsinkin uusien vahvistusten myötä raumalaisille. Pekka Virta osaa maajoukkuetauot käyttää erinomaisesti hyödyksi ja tänään kaukalossa nähdään isäntiä energisempi vierasjoukkue.

Pelivalinta | Panostus

Lukko moneyline | 2,5/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,30
Jaa