Liiga: JYP - TPS

Liiga: JYP – TPS | Kotijoukkueelle luvassa vaikea iltapuhde

JYP ja TPS kohtaavat perjantain Liiga-kierroksella mielenkiintoisessa ottelussa. Ottelu pelataan Jyväskylässä LähiTapiola-areenalla perinteiseen tapaan kello 18:30.

Kotijoukkue JYPin alkukausi ei ole ollut kovinkaan ihmeellinen, sillä joukkue majailee sarjataulukossa aivan häntäpäässä sijalla 13. JYP on onnistunut voittamaan varsinaisella peliajalla ainoastaan neljä kertaa tällä kaudella. Tappioita Joukkueella on kasassa 10 kappaletta, ja tasapelejä neljä – sarjapisteitä on kertynyt 17 kappaletta, jonka myötä joukkueen pistekeskiarvo ottelua kohden on 0,94. JYP on onnistunut tekemään maaleja 39 kappaletta vastustajan nuottaan, omissa on vuorostaan kolissut 62 kertaa.

Vierasjoukkue TPS:n alkukausi on ollut hieman JYPiä parempi, mutta ei Turkulaistenkaan kausi todellakaan mistään parhaimmasta päästä ole ollut. TPS on voittanut kuluvalla kaudella varsinaisella peliajalla viisi kamppailua, tappioita joukkueelle on kertynyt neljä kappaletta varsinaisella peliajalla, ja tasapelejä peräti seitsemän kappaletta. Sarjapisteitä joukkueella on kasassa 25 kappaletta, jonka myötä joukkueen pistekeskiarvo ottelua kohden on 1,56. TPS on tehnyt tähän mennessä 43 maalia vastustajan nuottaan ja päästänyt tismalleen saman verran.

JYP selkeä altavastaaja ottelussa

JYPin pelaaminen on ollut todella sekaisin lähiaikoina. Joukkue on voittanut edellisen kymmenen ottelun aikana ainoastaan yhden kerran – kyseinen ottelu oli Jukureita vastaan, joka päättyi JYPin 3-0-voittoon. JYP pelasi torstaina Vaasassa Sportia vastaan, joten kotijoukkue ei pääse lähtemään otteluun tuoreilla jaloilla. Veini Vehviläinen oli torjuntavastuussa Sportia vastaan, joten Markus Ruusu todennäköisesti pääsee pelaamaan TPS:ää vastaan – Ruusun torjuntaprosentti kuluvalla kaudella on 91,62, ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,77. TPS:n maalissa aloittaa mitä todennäköisemmin Ukko-Pekka Luukkonen, jonka torjuntaprosentti on 91,23, ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,47.

TPS pääsee lähtemään otteluun tuoreilla jaloilla, sillä joukkue ei pelannut edellisellä kierroksella ottelua toisin kuin JYP. TPS porskuttaa tällä hetkellä kahden 0ttelun mittaisessa voittoputkessa, josta JYP voi tämän hetkisellä pelaamisella ainoastaan unelmoida. JYP pääsee nautiskelemaan kotiedusta, mutta se ei Liigassa ole niin merkittävä tekijä, kuten esimerkiksi KHL:ssä. TPS on kokonaisvaltaisesti pelaamisessä edellä JYPiä tällä hetkellä. Erikoistilannepelaamisessa vierasjoukkue on myös edellä, joten kotijoukkueelle on luvassa erittäin vaikea iltapuhde perjantai-iltana.

Lapulle lähdetään pelaamaan TPS:n voittoa varsinaisella peliajalla.

Pelivalinta | Panostus

TPS  | 2,5/5 yksikköä

leovegas TARJOAA KERTOIMEN 1,94

Jaa