Liiga: KooKoo - JYP

Liiga: KooKoo – JYP | Kouvolan illassa taistelu on tasaista – hurrikaanimyrsky ei olekaan niin voimakas?

KooKoon leirissä jäätiin viime viikolla tyhjin käsin Sportia ja Ilvestä vastaan. Peli on silti tasaviisikoin hyvin uomissaan, tuskainen viimeistely on vain tuottanut nihkeitä tuloksia turhan usein.

Puolustukseen kouvolalaisille tulee tiistai-illan oteluun lisävajetta, kun Martin Bergerin kymppitili täyttyi viime ottelussa. Peetro Seppälä oli jo entuudestaan sivussa loukkaantuneena. KooKoon onneksi Libor Sulak on vahvistamassa takalinjoja, joskin tshekkipakin koko potentiaalista on toistaiseksi nähty vain pintaraapaisu.

JYPille sattui harvinainen ohipeli perjantaina Kuopiossa, mutta kuitti saatiin heti seuraavana päivänä KalPan saapuessa vuorostaan Jyväskylään. Kakkosvahti Markus Ruusu pelasi erikoisesti molemmat ottelut, kenties osoituksena päävalmentaja Pekka Tirkkosen luottamuksesta myös kakkosvahdin otteisiin.

Tällä hetkellä JYP on paperilla jopa kakkosjoukkue Kärppien jälkeen, tosin erot HIFK:hon ja Tapparaan ovat marginaalisia. JYPin ainoa jokseenkin merkittävä ongelma on alivoimapelaaminen (75,3 %), joka on jo maksanut pisteitä. Alivoimapelin kehittäminen kauden aikana on kuitenkin paljon armollisempi tehtävä kuin esimerkiksi pelaajien peruslajitaitojen kehittäminen.

Vieraiden kertoimissa etua – varovaisuus silti kannattanee

KooKoon kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta JYP on reilua luokkaa vahvempana nippuna ottelun niukka suosikki. Sentteri Miska Siikosen pelikielto on kieltämättä heikennys, joka on huomioitu arviossa. Laskelmani mukaan JYP on noin 52 prosentin todennäköinen lopullinen voittaja, eli jatkoaika mukaan laskettuna. Kerroinraja vieraiden moneyline-voittoon on siis 1,92.

Rohkeimmat voivat valita kupongilleen JYPin suoran voiton, mutta panostasoa on tällöin syytä pudottaa.

Pelivalinnat | Panostus

JYP ml | 3/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 1,99

JYP | 2/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 2,62
Jaa