Liiga: Lukko - Ässät

Liiga: Lukko – Ässät | Lukko vie derbyn nimiinsä

Perjantaina pelataan Liigassa viidellä eri paikkakunnalla. Raumalla pelataan Satakunnan derby, kun Lukko saa vastaansa Ässät.

Lukko on kaikessa hiljaisuudessa noussut jo Liigan kolmannelle sijalle. Joukkue näyttää löytäneen vuosien etsinnän jälkeen tasapainon pelaamiseen ja tulokset ovat seuranneet perässä. Viidestä viime ottelusta neljä voittanut Lukko on esitellyt vauhdikasta kiekkoa lokakuun aikana, ja jalkoihin ovat jääneet HPK, SaiPa ja TPS kahdesti. Vastus viime peleissä ei ole ollut aivan sarjan kärkikastia, mutta tasaisessa Liigassa jokaisen voiton eteen on tehtävä todella paljon töitä. Tällä hetkellä Lukon meno kaukalossa näyttää vastustamattomalta, joukkue puolustaa tiiviisti ja pystyy luomaan tasaisesti laadukkaita maalipaikkoja. Kiekko liikkuu koko viisikon voimin kohti vastustajan maalia. Ponthus Vesterholm on paukuttanut jo kuusi maalia kuluvalla kaudella, velipoika Patrik komppaa upeasti kolmella osumalla. Ruotsalaisveljekset ovat olleet erittäin hyvä vahvistus joukkueelle.

Ässien kausi on alkanut huomattavasti positiivisimmissa merkeissä kuin kausi 2018-2019. Joukkue on jälleen uskottava Liigassa, joskin tuttuja ongelmia pelistä vielä löytyy. Viisi edellistä peliä on tuottanut vain kaksi voittoa ja sarjasijoitus uhkaa valua koko ajan alemmaksi. Suurin syy voittojen vähyyteen on maalinteko, tai pikemminkin sen tehottomuus. Joukkue on tehnyt vähiten maaleja koko sarjassa (19), joka osaltaan on vaikeuttanut kovasti tasaisten otteluiden kääntämistä voitoiksi. Joukkueen onneksi puolustus on viime kautta tiivimpää ja hyvänä iltana joukkue pystyy pitämään hyvänkin joukkueen maalimäärän kohtuullisissa lukemissa. Joukkueesta uupuu kovan tason viimeistelijä, joka pystyisi omilla tehoillaan ilta toisensa jälkeen kääntämään pelejä omalle joukkueelleen. Spinkin veljekset Tyson ja Tylor eivät ole vielä kotiutuneet Liigaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Perjantai-iltana Raumalla nähdään kuuma kohtaaminen, kun rakas taistelupari iskee yhteen. Viimeisestä viidestä kohtaamisesta Ässät on hieman yllättäen vienyt kolme nimiinsä, mutta tämänhetkinen peli-ilme liputtaa vahvasti Lukon voiton puolesta. Kotijoukkue pelaa laadukkaasti molempiin suuntiin, jolloin hyökkäys toimii tehtaan takuulla ja puolustuspää hoitaa omat velvollisuutensa. Ässät kohtaa kovan haasteen, ja onkin hyvin mahdollista, että vieraat eivät maaleilla juhli ottelussa. Lukon loistava maalivahtikaksikko Lassi Lehtinen ja Oskari Setänen takaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittoon.

Pelivalinnat | Panostus

Lukko | 3/5 yksikköä

Bethard TARJOAA KERTOIMEN 1,83

Ässät alle 1.5 maalia | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,23
Jaa