Lukko - Pelicans.

Liiga: Lukko – Pelicans | Pelicans kovan haasteen edessä tänään Raumalla

Nousua takaisin kuuden parhaan joukkoon tavoitteleva Lukko saa tänään vieraita Lahdesta, kun tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11 majaileva Pelicans saapuu Äijänsuolle.

Kotijoukkue Lukon alkukausi oli vahva, mutta kuluvan kuukauden ottelut ovat tuloksellisesti menneet heikommin. Joukkue on ottanut liigassa eniten jäähyjä ja se on vaikeuttanut urakkaa huomattavasti. Viime aikoina joukkueen alivoimapeli on kuitenkin nostanut tasoaan ja se onkin liigan tilastoissa tällä hetkellä toiseksi parasta, mutta jäähykontrollin on silti syytä parantua. Päävalmentaja Pekka Virran hieman uudistunut pelikirja tälle kaudelle on todella vaativa, mutta parhaimmillaan se toimii tässä liigassa erittäin hyvin. Puolustajien aktiivisuutta hyökkäyspelaamisessa pitää kuitenkin parantaa viime otteluista. Lukko pystyi alkukaudesta pitkien kulmapelien jälkeen luomaan ylivoimatilanteita siniviivan alle, josta syntyi usein laadukkaita maalipaikkoja. Lukon otteisiin on odotettavissa nousujohteisuutta mitä pitemmälle kausi etenee, kun pelaajat oppivat paremmin sisäistämään vaativan pelityylin lainalaisuudet.

Vierailija Pelicansin meno on viime aikoina myös ollut hieman tahmeaa. Varsinkin joukkueen hyökkäyspelaaminen on monessa ottelussa mennyt väkinäiseksi puskemiseksi, kun viisikoilla on ollut vaikeuksia tunnistaa tilanteita samanaikaisesti. Valmentaja Ville Nieminen osaa kyllä joukkueensa sytyttää ja taisteluilmeestä homma ei ole jäänyt kiinni, mutta varsinkin aisapari Pasi Nurmisen lähdön jälkeen on taktisissa asioissa vastapuolen valmentaja usein vienyt pidemmän korren ja on todennäköistä, että niin käy myös tänään. Pelicans saa hieman apuja sairastuvalta, kun Frank Gymer palaa pitkän tauon jälkeen kokoonpanoon.

Lukko on pelillisesti Pelicansia tällä hetkellä monessa asiassa paljon edellä ja Pelicans tulee lähtemään illan kamppailuun vahvan oman alueen puolustuspelaamisen kautta, joten maalivahti Tomi Karhuselle on luvassa jälleen kiireinen ilta. Erikoistilannepelaamisessa etu on myös Lukolla huomattavasti paremman alivoiman kautta. Pekka Virran joukot kääntävät peliä riistojen jälkeen todella terävästi ja nopeajalkaiset hyökkääjät kultakypärä Justin Danforthin johdolla tulevat olemaan iso haaste Pelicansin pakistolle. Myös puolustajien kiekollinen pelaaminen on kotijoukkueella parempaa NHL:stä Raumalle palanneen Ville Heinolan johdolla. Markkina antaa Lukon suoralle kotivoitolle pelikelpoista kerrointa ja siitä löytyy myös ottelun pelivalinta.

Pelivalinta | Panostus

Lukko | 3/5 yksikköä

bethard TARJOAA KERTOIMEN 1,77
Jaa