Liiga: Pelicans - JYP

Liiga: Pelicans – JYP | Isäntien kurimus jatkuu

Tiistain ainoassa Liiga-ottelussa Lahden Pelicans isännöi Jyväskylän JYPiä.

Pelicansin kausi on ollut murheellinen. Joukkue on 17 pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja näin ollen käytännössä ulkona jatkopeleistä. Joukkueen vire ei vakuuta, kuuteen viime otteluun saldona on kaksi voittoa ja neljä tappiota. Pelicans on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja Liigassa, useat tappiot johtuvatkin suoraan heikosta viimeistelystä.

Luovuttamisen merkkejä oli havaittavissa kun joukkue julkisti maalitykki Juhamatti Aaltosen siirtymisestä Oulun Kärppiin. Joukkueen tehoikkaamman maalintekijän päästäminen pois joukkueesta säästää kustannuksia mutta on samalla signaali katseiden kääntämisestä ensi kautta kohti. Se mikä vaikutus tällä on peliesityksiin, jää nähtäväksi.

JYP on selättänyt suurimman kriisinsä ja peliesitykset ovat parantuneet. Kuuteen viime otteluun mahtuu kolme voittoa ja kolme tappiota, suurimpana huippuna viime viikonvaihteen upea 5-0 vierasvoitto KalPasta. Joukkue haastoi myös Ilveksen kotonaan loppuun saakka voitosta. Joukkue taistelee vielä jopa suorasta pudotuspelipaikasta, pelaajisto on tarpeeksi laadukas tavoitteen saavuttamisessa.

JYP ei ole esiintynyt hyökkäyspäässä yhtä tulivoimaisesti kuin alkukaudella mutta viisikkojen tiiveys ja sitä kautta joukkueena hyökkääminen ja puolustaminen alkavat olla hyvällä tasolla. Joukkue on kuitenkin täynnä niin laadukkaita pelimiehiä että kevättä ajatellen joukkue on valmis menestymään. Jarkko Immonen on äitymässä mukavaan kevätvireeseen, joka on hyvä asia JYPin kannalta. Kokeneiden pelaajien tulee näyttää esimerkkiä myös tehopisteiden osalta kevään edetessä.

Pelicansin kauden voi todeta olevan ohitse suurien tavoitteiden suhteen. Ohipelejä tulee varmasti kevään mittaan ja joukkueet joilla tavoiteltavaa riittää ovat ennakkosuosikkeja myös vieraspeleissä. JYP kuuluu tähän kastiin, joukkue tavoittelee vielä ylempiä sijoja sarjataulukossa. Vierasmenestyksen kautta pelaaminen on suositeltavaa, maalimäärä tuskin kasvaa kovin suureksi, sillä JYP on pyrkinyt viime peleissään pelaamaan riskittömästi ja tiiviisti puolustaen, eikä vieraspeleissä maalien mättäminen ole koskaan liian helppoa.

Pelivalinnat | Panostus

JYP & alle 5.5 maalia ml | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,50
Jaa