Liiga: Saipa – Sport | Hakeeko Sport pisteet Lappeenrannasta?

Kautensa yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla aloittanut Saipa kohtaa tänään Kisapuistossa oman kautensa yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla aloittaneen Sportin.

Saipalla on ensimmäisten otteluiden perusteella enemmän tekemistä oman pelinsä kanssa, kuin Sportilla. Avausviikonloppuna Kookoo olisi voinut ottaa Saipalta täydet kuusi pistettä, mutta hyvä onni ja tehokas viimeistely toi Saipalle kotipelistään kolme pistettä. Tiistaina Hämeenlinnassa Saipan ottelu olisi voinut maaliodottamien mukaan olla ennen kolmatta erää HPK:lle jopa 5-0. Maalivahti Niclas Westerholm pelasi kuitenkin maalilla hyvän ottelun ja lopputulokseksi jäi 3-2 HPK:lle.

Sport puolestaan haastoi Liigan avauskierroksella Kärpät Oulussa häviten ottelun kuitenkin 3-1. Keskiviikkona Sport haki voiton Kookoosta murskalukemin 2-7. Viisikkopelaaminen oli jälleen Sportilta laadukasta ja tällä kertaa ylivoima toimi todella tehokkaasti ja vaasalaiset ottivat ansaitut kolme pistettä Kouvolasta.

Saipan hyökkäyksiin lähdöissä ajoitukset ovat olleet pahasti pielessä ja karvauspeli on ollut yhdistelmä painetta ja vetäytymistä, eikä lopputulos ole ollut hyvä. Pakit eivät missään tilanteessa aja vastaan vaan valuvat alas ottamaan hyökkäyksiä vastaan. Tämä on aiheuttanut ongelmia, kun Saipan kaksi karvaajaa on pelannut itsensä ulos ja paikoillaan ollut kolmaskin mies on ohitettu, niin puolustajat ovat joutuneet vastaanottamaan paljon 3-2 vastaan hyökkäyksiä seisovilla jaloilla. Lisäksi Saipan joukkue on luisteluvoimaltaan varsin hidas, joten heille on odotettavissa vaikeuksia, nopeajalkaista Sport miehistöä vastaan.

Pidän Sportin hyökkäyskalustoa kovempana ja laadukkaampana, kuin Saipan, jolta poistui viime kauden joukkueesta paljon tärkeitä palasia. Nyt tuloksenteko on hyvin pitkälti Tomas Zaborskyn ja Teemu Ramstedtin varassa, ja heidätkin on tasaviisikoin saatu puolustettua varsin hyvin ulos. Sportin pelillinen priimusmoottori on Antti Kalapudas, joka oli jo viime kaudella sarjan neljänneksi tehokkain sentteri ja hänet palkittiin myös maajoukkuekutsulla. Kalapudas pelaa korkeasta peliasennosta ja näkee kentän erittäin hyvin. Vahva liuku, hyvä pelisilmä ja laadukas rannelaukaus tulee tekemään hyvää tulosta tälläkin kaudella.

Kertoimissa Saipaa on pidetty jopa ennakkosuosikkina, mitä se omasta mielestäni ei ole. Vetoihin lähdetään Sportin moneyline voiton kautta ja pelaajavetoihin otetaan, että Antti Kalapudas tekee vähintään yhden tehopisteen.

Pelivalinta | Panostus

Sport moneyline | 3/5

unibet TARJOAA KERTOIMEN 1,91

Antti Kalapudas tekee vähintään yhden tehopisteen (JA mukaanlukien, ei VL) | 2/5

BETSAFE TARJOAA KERTOIMEN 1,70
Jaa