Liiga: Sport - Pelicans

Liiga: Sport – Pelicans | Lahtelaiset hurjassa vireessä

Sport ja Pelicans kohtaavat lauantain Liiga-kierroksella toisensa. Ottelu pelataan Vaasan Sähkö Areenalla kello 18:30.

Kotijoukkue Vaasan Sportin kausi ei ole tähän mennessä ollut kummoinen, se ei tietenkään tule kenellekään suurenmoisena yllätyksenä. Sport on pelannut tähän mennessä 15 ottelua, joista saldona on neljä voittoa, neljä tasapeliä ja seitsemän tappiota. Sarjapisteitä joukkueella on kasassa 17 kappaletta, jonka turvin joukkue on sarjataulukossa sijalla 13. – Sportin pistekeskiarvo ottelua kohden on 1,13. Sport on nakuttanut tähän mennessä ainoastaan 27 maalia vastustajan nuottaan, ja omissa on kolissut vuorostaan 45 kertaa. Kausi ei todellakaan ole ollut mistään parhaimmasta päästä, niin kuin tilastotkin sen kertovat.

Vierasjoukkue Lahden Pelicansin kausi on vuorostaan ollut erittäin hyvä. Pelicans on pelannut kuluvalla kaudella 18 ottelua, joista saldona on 10 voittoa, kaksi tasapeliä ja kuusi tappiota. Sarjapisteitä joukkueella on kasassa 34 kappaletta, jonka myötä joukkue on sarjataulukossa sijalla kolme (3). – Pelicansin pistekeskiarvo ottelua kohden on 1,89. Pelicans on paukuttanut tähän mennessä 57 kertaa vastustajan häkkiä, ja omista kiekkoa on jouduttu noukkimaan 49 kertaa. Kokonaisuudessaan Pelicansin alkukausi on ollut hyvä, niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.

Lahtelaisryhmä löytänyt hyvän vireen

Tommi Niemelän luotsaama Pelicans on löytänyt itselleen erinomaisen vireen pelaamiseen. Edellisten 10 ottelun aikana Pelicans on kärsinyt ainoastaan yhden tappion, joka tuli KooKoota vastaan lukemin 2-5. Tällä hetkellä joukkue porskuttaa mukavan oloisessa viiden ottelun voittoputkessa. Eilen joukkue meinasi kuitenkin hävitä Kuopiossa KalPalle, mutta vain melkein. KalPa onnistui muutaman peliminuutin jälkeen siirtymään jo 2-0-johtoon, mutta Pelicansin viimeisen erän tehohetki lopussa tuotti tulosta ja joukkue taisteli ottelun aina jatkoajalle saakka. Voittolaukausten jälkeen Pelicans kruunattiin voittajaksi lukemin 4-3.

Vaasan Sport onnistui vuorostaan avaamaan voittotilinsä kotonaan torstaina, kun se kukisti JYPin lukemin 3-2. Ennen kyseistä ottelua Sportilla oli käynnissä seitsemän ottelun mittainen tappioputki, joka heidän onnekseen tyssäsi juurikin JYPiä vastaan. Sportin suurimmat ongelmat ovat olleet hyökkäyspäässä, sillä joukkue on ollut todella tehoton tällä kaudella – joukkue on tehnyt ainoastaan 27 maalia, joten se on koko Liigan vähiten maaleja tekevä joukkue. Puolustuspelaaminen ei myöskään ole parhaimmasta päästä, mutta suurimmat huolenaiheet ovat kuitenkin hyökkäyksessä.

Sport saa hieman etua siitä, että se pääsee lähtemään otteluun tuoreilla jaloilla ja pelaamaan kotona, mutta en usko tämän riittävän. Pelicans on todella luisteluvoimainen joukkue, joka jaksaa painaa kovaa duunia illasta toiseen. Materiaaliltaan Pelicans on selkeästi parempi, eikä Sport kykene varsinkaan kärkikenttien vertailussa haastamaan vierailijoita ollenkaan. Ryan Lasch ja Hannes Björninen ovat Pelicansin tärkeimpiä palasia joukkueessa – molemmat pelaavat järisyttävän suuria minuutteja kentällä, ja usein he ovat ratkomassa näitä pelejä. Erikoistilannepelaamisessa Pelicans on selkeästi Sportia edellä, joten suuri etulyöntiasema tulee siitä vierailijoille – Pelicans on Liigassa parhain joukkue pelaamaan ylivoimalla.

Liuskalle lähdetään pelaamaan Pelicansin voittoa varsinaisella peliajalla. Vierailijoiden voitolle on tarjolla erinomaista kerrointa.

Pelivalinta | Panostus

Pelicans | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,32

Jaa