Liiga: Tappara - Ässät

Liiga: Tappara – Ässät | Pata ei kirvestä soimaa – Tappara kohtaa Liigan heikoimman ylivoiman

Tampereen Hakametsässä kohtaavat voitosta voittoon marssinut Tappara ja viime kaudesta piristynyt Ässät. Patapaitojen yritys katkaista isäntien lento on vaikea paikka tällä hetkellä mille tahansa seuralle.

Jukka Rautakorpi on palauttanut seksin jääkiekkoon – kiekkokontrolli kovaa luokkaa

Tappara avasi viikkonsa tiistaina Norjassa Frisk Askeria vastaan pelatussa CHL-ottelussa. Tasaisena edennyt ottelu näytti jälleen kirvespaitojen vahvuuden kääntää ottelu itselleen, kun sinioranssit marssivat kolmannessa erässä kahden maalin voittoon norjalaisten kovasta taistelusta huolimatta.

Vaikka Tappara menetti viime kauden päätteeksi nipun kovia pelaajiaan, kuten hyökkääjät Jan-Mikael Järvisen, Tomáš Záborskýn, Matti Järvisen, Joona Luodon ja Antti Erkinjuntin, joukkue vahvistui järisyttävästi muun muassa keskikaistan pelaajilla, joita pystytään laittamaan aloituksiin. Patrik Virta ja Tyler Morley auttavat Juhani Jasua aloituspelaamisessa myös omassa päässä. Joukkue on hävinnyt aloituksissa vastustajalleen tällä kaudella vasta kahdesti, kun Lukko onnistui vain kertaalleen ja JYP neljästi kirvesrintoja enemmän kaapimaan pelivälineen joukkuekaverilleen.

Tapparan peli-ilme näyttää tällä hetkellä Jussi Tapolan joukkueen vastaavalta mestaruusvuosina 2016 ja 2017, ja nuori laitahyökkääjä Anton Levtchi on noussut vihdoin taitojensa tasolle. Tuloksensa on syntynyt kymmeneen Liiga-peliin kolme maalia ja kahdeksan maalisyöttöä.

Vieraiden viimeistelyssä murheenkryyni

Ässät lähtee otteluun tappio niskassaan tiistai-illan KalPa-ottelusta. Patapaitojen ykkössentteri Peter Tiivola on aloittanut kautensa erinomaisesti tehden vähintään pisteen jokaisessa ottelussa, missä hänen joukkueensa on onnistunut maalinteossa. KalPaa vastaan Aleksi Rekonen ja Lenni Killinen yhdessä Tiivolan kanssa pommittivat Eero Kilpeläisen vartioimaa maalia peräti 36 kertaa onnistumatta kertaakaan yllättämään KalPa-veskaria.

Porilaiset pääsivät pelaamaan ottelussa kymmenen minuuttia ylivoimaa, joten joukkueen surkea erikoistilannepelaaminen sai jatkumoa. Ässät majailevat tällä hetkellä koko Liigan viimeisenä ylivoimatilastoissa ainoastaan yhden osuman tehneenä reilun 65 ylivoimaminuutin aikana. Tilasto on todella synkkä ottaen huomioon, että joukkue on pelannut kolmanneksi eniten yhden miehen, ja eniten kahden miehen ylivoimaa.

Maalivahtiosastolla peliaika on jakautunut suht tasaisesti Danil Tarasovin ja Sami Aittokallion välillä. Venäläinen Tarasov on aloittanut maalinsuulla kuudesti, mukaan lukien kolme viimeisintä ottelua. Tapparaa vastaan torjuntavuoron saanee Aittokallio, joka on tukkinut maalinsa 96,81 prosentin tehokkuudella. Häntä paremmin työssään on toistaiseksi onnistunut ainoastaan Tapparan uusi kasvo Michael Garteig, joka saattaa hyvinkin saada pelivuoron Ässät-ottelussa.

Joukkueet ovat askissa myös lauantaina, kun Ässät isännöi SaiPaa ja Tappara matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi. Tällaisten peräkkäiden pelipäivien ottelut ovat omalta osaltaan vaikeasti ennustettavissa, mutta tällä hetkellä Tappara on niin kovassa iskussa, ettei minkään joukkueen ole kirvesrintoja helppo kaataa. Aiemmin tällä kaudella Tappara kaatoi Ässät Porissa 0-5, ja vaikka samanmoista ylitsekävelemistä ei ehkä nähdäkään, jää porilaisten voitonmarssi odotuttamaan itseään.

Pelivalinta | Panostus

Tappara -1,5 | 3/5 yksikköä

COMEON! TARJOAA KERTOIMEN 1,85
Jaa