Tappara - HPK.

Liiga: Tappara – HPK | Viime kauden välieräpari vastakkain tänään Hakametsässä

Viime kaudella tiukan kuuden ottelun välieräsarjan pelanneet Tappara ja HPK kohtaavat toisensa tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kotijoukkue Tapparan alkukausi on ollut loistava ja joukkue on ansaitusti sarjataulukon kärkipaikalla. Tapparalaiset myös miehittävät pistepörssin neljä ensimmäistä sijaa ja joukkueen vahvuus on muutoinkin ollut leveän materiaalin tuoma etu. Tapparan alkukauden peleissä on tullut yllättävänkin paljon maaleja, kun tiedetään minkälaista jääkiekkoa valmentaja Rautakorpi tykkää viljellä. Hän ei halua joukkuuen paineistavan, jos siihen ei ole selkeää tilaisuutta. Trap siis toistuu tälläkin kaudella usein. Keski- ja oman alueen puolustuspelaamisessa Tappara on erinomainen. Trap tuottaa katkoja, joista Tappara pääsee iskemään vastaan. Omalla alueella sitkeä boksauspelaaminen toimii myös loistavasti. Vastustajan hyökkääjiltä otetaan tila ja aika pois ja koko viisikko osaa iskeä oikealla hetkellä. Maalimäärät ovat siis varmasti laskusuhdanteessa mitä pitemmälle kausi etenee.

Vierailija HPK:lla on alla kaksi voittoa ja joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän. Hallitsevan suomenmestari on tällä kaudella otettu vastustajien toimesta tarkasti kiinni ja valmentaja Antti Pennasen joukot ovat joutuneet puolustamaan paljon enemmän omalla alueella kuin viime kaudella. Myös viimeistelyn tehokkuudessa on hämeenlinnalaisilla parannettavaa. Maalivahtipeli nostettiin ennen kautta HPK:n kohdalla isoksi kysymysmerkiksi, mutta ykkösmaalivahdin paikan ansaitusti ottanut Joona Voutilainen on pelannut maalinsuulla varsin hyvin. HPK:n oman alueen puolustuspelissä on paljon samaa kuin Tapparalla, joten vastustajan huippusektorin maalipaikat on HPK monessa ottelussa onnistunut pitämään todella pienessä määrässä.

Kertoimet ovat aika hyvin kohdallaan 1×2 kohteessa, joten pelivalinta löytyy tällä kertaa maalimäärästä, jossa hyvää kerrointa saa alle 5,5 maalia kohde. Viime kevään kuuden ottelun välieräsarjassa tuo raja ylittyi vain kerran ja näiden joukkueiden valmentajat tietävät tarkalleen toistensa pelikirjat ja tänään tullaan varmasti näkemään todella tasainen ja virheitä välttelevä ottelu. Tappara ei lähde helposti antamaan painetta vaan vetäytyy trappiin ja HPK pelaa myös varovaisemmin paineistuksen kanssa vieraissa kuin kotikaukalossaan, joten pelin tempo saattaa mennä hitaaksi. Myös molempien joukkueiden maalivahtipeli on ollut alkukaudesta laadukasta, joten on vaikea nähdä että ottelu tänään repeäisi suurinumeroiseksi.

Pelivalinnat | Panostus

Alle 5,5 maalia | 3/5

pinnacle TARJOAA KERTOIMEN 1,84
Jaa