Liiga: Tappara - Ilves

Liiga: Tappara – Ilves | Kuuma taistelu pisteistä Tampereella

Liigassa runkosarja kääntyy loppua kohti, moni joukkue taistelee edelleen tärkeistä sijoituksista pudotuspelejä ajatellen. Tampereella Tappara isännöi Ilvestä.

Tappara porskuttaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja on noussut taistelemaan tosissaan vielä runkosarjan voitosta Kärppiä vastaan. Tappara on Kärpistä kahden pisteen päässä, mutta ottelun enemmän pelanneena. Viime aikojen hyvä vire on seurausta tiivistyneestä pelistä ja oman pään vakaasta puolustamisesta. Ottelut ovat ratkenneet usein vain maalin erolla, voittoputken aikana Tappara on myös voittanut kolme ottelua 1-0-lukemin.

Tappara pystyy vyöryttämään hyökkäyksiä kahden, ellei jopa kolmen kentällisen voimin ja tehot ovatkin jakautuneet tasaisesti. Jere Karjalainen on joukkueen tehokkain maalintekijä 21 osumallaan, mutta Kristian Kuusela (17 maalia) ja Charles Bertrand (18 maalia) ovat olleet joukkueelleen kullanarvoisia. Michael Garteig on ollut isossa osassa joukkueen voittoputkea, maalivahdin tilastot ovat toiseksi parhaat heti Kärppien Justus Annusen jälkeen.

Ilves on myös pelannut hienon kauden ja varmistanut Tampereen herruuden tämä kauden osalta ennen perjantain kamppailua. Kuusi viime ottelua ovat tuottaneet neljä voittoa ja kaksi tappiota, joukkue taistelee edelleen tiukasti runkosarjan kolmannesta sijasta. Ilves on 162 tehdyllä maalilla Liigan maalirikkain joukkue, joskin puolustus ei ole ollut yhtä tiivis kuin kärkikaksikolla.

Eemeli Suomi on noussut Liigan pistepörssin kärkeen tehoilla 22+26. Suomen jälkeen yhtä tehokasta maalintekijää joukkueesta ei löydy, Arttu Ruotsalainen ja Matias Maccelli ovat olleet myös isossa roolissa Ilveksen hyökkääjistä. Joukkueena Ilves ei ole yhtä tasainen kuin Tappara, vaan peliesitysten välillä nähdään välillä isojakin eroja. Jos joukkue löytää tasaisuutta tekemiseen, voi joukkue olla kevään musta hevonen. Kokoonpanon laajuudessa Ilves häviää myös kärkikaksikolle.

Ilves on ollut tällä kaudella keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä, mutta viimeisimmässä ottelussa joukkue kukisti Ilveksen niukasti 1-0. Perjantain ottelusta tulee varmasti jälleen tiukka kamppailu pisteistä, molemmat joukkueet janoavat tärkeitä sarjapisteitä kuumeisesti. Tappara on viime aikojen vireen ja kotiedun myötä nostettu suosikiksi, eikä suotta. Tappara on jo vuosia ollut kevään joukkue ja pudotuspelien lähentyessä joukkue on parantanut peliään huomattavasti. Tappara kelpaa piikiksi illan vetoihin, joukkue kääntää ottelun nimiinsä viimeistään voittomaalikisassa laadukkaamman maalivahtipelin ansiosta.

Pelivalinnat | Panostus

Tappara ml | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,84
Jaa