Liiga: Tappara - Ilves

Liiga: Tappara – Ilves | Tasainen taisto Liiga-viikon huipennuksessa

Perjantain kierroksen ykköspeliä ei tarvitse etsiä Tamperetta kauempaa. Tapparan ja Ilveksen tarjoilema herkkupala on Liiga-viikon ehdoton huipentuma, vaikka kumpikaan joukkue ei saakaan kasaan aivan parasta kokoonpanoaan.

Tapparan ykkössentteri Tyler Morleyn ja syvyyspakki Tuukka Mäntylän paluusta ei ole edelleenkään tarkkaa tietoa. Vahvoja kehitysaskelia ottanut Jere Karjalainen ja erinomainen ykköspakki Valtteri Kemiläinen ovat maajoukkueen mukana. Ilveksen maalipyssy Eemeli Suomi on niin ikään sivussa maajoukkuekomennuksen vuoksi ja ykkössentteri Arttu Ruotsalaisen pelaamisesta ei ole varmuutta.

Tappara selvitti viikon ensimmäisen vaikean pelinsä KooKoota vastaan Martin Bergerin päätöserän ulosajon avustuksella. Kirvesrintojen pistetahti on odotetusti vähän hiipunut alkukauden hurjasta mättämisestä. Tapparahan on ollut koko syksyn jonkinlainen Liiga-jäiden musta lammas kärkijoukkueiden vertailussa. Tasaviisikoin otetaan jatkuvasti vastaan laukauksissa, mutta vastustajan etu kumotaan huippuviimeistelijöillä ja timanttisella maalivahtipelillä.

NAPPAA JOPA 300% TALLETUSBONUS VEDONLYÖNTIIN TÄSTÄ!

Tasaiset lähtökohdat

Ilves on esiintynyt tahmaisen alun jälkeen vakuuttavasti vahvistaen asemiaan yhtenä kärkijoukkueista. Alkusyksyn puolustuspään loukkaantumiset ja viime viikkoina iskukykyä syönyt Ruotsalaisen poissaolo on kestetty hienosti. Tappara-otteluun tupsukorvat lähtevät kuusi peräkkäistä kolmen pisteen voittoa plakkarissa.

Tampereen paikallisessa ei luonnollisesti mietitä kotietuja vaan puhtaasti joukkueiden perustasoa ja oletettuja kokoonpanoja. Pelin väliin jättävistä nimimiehistä Kemiläinen on pahin menetys Tapparan alakerran ylivoimaisena kiekollisena johtajana. Joukkueet ovat tasoltaan hyvin lähellä toisiaan. Tapparan kärki on terävämpi, mutta toisaalta Ilveksellä on enemmän eväitä kiekollisen pelin hallintaan kärjen takana.

Lasken tässä Ilveksen lieväksi suosikiksi ottaen huomioon kaikkien edellä mainittujen poissaolot sekä Panu Miehon pelikielto, jolla tosin on lähinnä kosmeettinen vaikutus lopputulokseen. Ilveksen varsinaisen peliajan voitto saa viihdevedon kokoista peliä 40 prosentin arviolla, eli kerroinrajana pidän 2,50.

Pelivalinta | Panostus

Ilves | 2,5/5 yksikköä

BETHARD TARJOAA KERTOIMEN 2,60
Jaa