TPS - Tappara.

Liiga: TPS – Tappara | Tappara lähtee katkaisemaan neljän ottelun tappioputkeaan

Kaksi kovasti pisteitä janoavaa joukkuetta kohtaavat toisensa tänään Turussa, kun Tappara matkustaa TPS:n vieraaksi.

Kotijoukkue TPS:n kausi ei ole ollut odotetun kaltainen. Se on tällä hetkellä playoff-paikkojen ulkopuolella sijalla 11 ja matkaa kymmenentenä oleviin Ässiin on kymmenen pistettä. Teoriassa tuon eron pystyisi vielä kuromaan kiinni, mutta käytännössä sen toteutuminen on todella epätodennäköistä. TPS on kuitenkin viime otteluissa pitänyt haaveensa elossa voittamalla kaksi edellistä otteluaan. Tänään vastus kuitenkin kovenee huomattavasti ja kotijoukkueen pitäisi löytää jostain vielä uusi vaihde silmään, jotta pisteet jäisivät Turkuun. Kesken kauden päävalmentajaksi saapunut Marko Virtanen ei ole lyhyessä ajassa onnistunut TPS:n pelitapaa kovinkaan korkealle tasolle nostamaan ja voitot ovat tulleet heikoista vastustajista hyvien yksilösuoritusten, kuten Lauri Pajuniemen ansiosta. Erityisesti viime viikolla pelatut ottelut kahdesti Ässiä ja kerran HPK:ta vastaan näyttivät TPS:n kannalta todella surulliselta. Joukkue ei kyennyt millään pääsemään ykkössektorin maalipaikoille ja omassa päässä oli paljon vaikeuksia.

Vierailija Tappara on ajautunut neljän ottelun tappiputkeen. Varsinkin ottelun viimeiset minuutit ovat olleet Tapparalle viime aikoina hankalia. Nyt näyttää siltä, että Lukko nousee haastamaan Tapparaa runkosarjan kakkospaikasta, joten kirvesrinnat janoavat varmasti jälleen paluuta voittojen tielle. Pelillisesti ei suurta huolenaihetta mielestäni kuitenkaan ole. Joukkue pystyy luomaan hyvän määrän maalipaikkoja jokaisessa ottelussa, mutta viimeistely ja kärsivällisyyden puute ovat koituneet viime otteluissa kohtaloksi. Viimeisin kotitappio Saipalle viime sekuntien maalilla on varmasti sisuunnuttanut Tapparan. Valmentaja Jukka Rautakorven pelitapa on todella paljon edellä illan kotijoukkuetta ja se tulee tänäänkin luomaan jälleen hyvän määrän huippumaalipaikkoja. Oman alueen sitkeä boksauspelaaminen pitää huolen että TPS:n maalipaikat tasaviisikoilla pelattaessa jää todella vähiin.

Kertoimissa on annettu liikaa painoarvoa Tapparan neljän ottelun tappioputkelle ja TPS:n kahdelle peräkkäiselle voitolle. Pelitavassa on kuitenkin edelleen vähintäänkin tuo sarjataulukon osoittama ero. Tapa jolla TPS voisi Tapparaa tänään horjuttaa on, että Tappara sortuisi liikaa jäähyilyyn, sillä ylivoimalla Ilari Filppula ja Lauri Pajuniemi ovat vaarallisimmillaan. Tämäkään ei välttämättä riitä, kun tiedetään Tapparan vahva erikoistilannepelaaminen Kristian Kuuselan johdolla. Tapparan suorasta voitosta tarjottu yli kahden kerroin maistuu tänään hyvin.

Pelivalinnat | Panostus

Tappara | 3/5

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,04
Jaa