NHL: Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs

NHL: Arizona Coyotes – Toronto Maple Leafs | Herättääkö päävalmentajan vaihdos vaahteralehdet?

Arizonan ylle noussut tummia pilviä

Lännen neljäs sija ja kaksi peräkkäistä nollapeliä. Arizona Coyotesilla on asiat isossa kuvassa kulkeneet toivotulla tavalla, sillä joukkuetta ei monissakaan yhteyksissä povattu sarjan parhaiden joukkueiden joukkoon. Alkukaudesta peli kulki pelillisesti loistavasti, mutta kojoottien kuorrutteena on ehdottomasti ollut sarjan parhaaksi noussut maalivahtikaksikko Antti Raanta – Darcy Kuemper.

Pelillisesti pilvet ovat kuitenkin tummenneet. Parin viikon aikana kiekonhallintaluvut ovat olleet alaspäin ja taantuneet koko kaudenkin otannalla jo keskiarvon alapuolelle. Otteluohjelma on toki ollut kova, mutta kärkiosaamisen puutteesta kärsivällä ryhmällä ei missään tapauksessa ole varaa olla ottavana osapuolena – etenkään kun sen ylivoima ei kestä vertailua sarjan kärkiryhmille.

Tummat pilvet poistuneet Toronton yltä?

Toronto Maple Leafs on viime päivinä viihtynyt otsikoissa, eikä syyttä. Hurjalla materiaalilla operoiva ryhmä tulee otteluun peräti kuuden ottelun tappioputkessa, eikä noista otteluista ole tarttunut jatkoaikapisteitäkään kuin yksi. Oikeastaan mikään osa-alue ei tunnut toimivan, joskin etenkin viiden maalin keskiarvolla vuotanut puolustus on ollut täysin tuuliajolla.

Päävalmentaja Mike Babcock sai potkut keskiviikkona, ja joukkueen penkin takana operoi nyt apuvalmentajana ennen toiminut Sheldon Keefe. Babcockin aikana Auston Matthewsin ja esimerkiksi William Nylanderin peliajat olivat pelin tasoon nähden aivan liian matalia, kun taas alaketjujen grinderit nauttivat kanadalaisen varauksettomasta luottamuksesta. Peliaikoihi on oletettavasti tulossa muutoksia nyt.

Vieraiden motivaatio ajaa kojootit kulmaukseen

Arizonan heikot pelilliset esitykset maksavat ennen pitkää ja se lähtee huippumotivoitunutta Leafsia vastaan altavastaajana jopa kotonaan. Kierroksen ehdoton vedonlyöntihelmi on Toronton suora voitto, jonka kerroinrajana pidän 2,56.

Pelivalinta | Panostus

Toronto Maple Leafs | 2/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 2,67
Jaa