NHL: Boston Bruins - Montreal Canadiens

NHL: Boston Bruins – Montreal Canadiens | Kaksi potentiaalista kohdetta tarjolla

Ensi yönä NHL:n runkosarjaottelussa vastakkain pisteistä taistelevat Boston Bruins ja Montreal Canadiens. Ottelu pelataan legendaarisessa TD Gardenissa Bostonissa.

Lähtökohdat otteluun

Kotijoukkue Boston Bruins hieman jopa yllättäen hävisi edellisen matsinsa Detroit Red Wingsiä vastaan, joten ensi yönä on paikka kasvojen pesuun. Ennen kyseistä ottelua Bruins oli kuuden ottelun voittoputkessa. Itäisessä konferenssissa Boston Bruins majailee ensimmäisenä, ja omassa divisioonassaan myös ensimmäisenä. Bruins on pelannut tällä kaudella 57 ottelua, joista se on kerännyt 80 sarjapistettä.

Vierasjoukkue Montreal Canadiensin edellinen ottelu päättyi tappioon Arizona Coyotesia vastaan, joten molemmat joukkueet lähtevät yön otteluun tappio allansa. Canadiens majailee Itäisessä konferenssissa sijalla 11, ja omassa divisioonassaan viidentenä. Pudotuspelipaikka tulee olemaan vaikea saavutettava Canadiens-leirille nykyisellä pistetahdilla. Canadiens on pelannut tällä kaudella 58 ottelua, joista se on kyennyt keräämään 61 pistettä.

Canadiensin ongelmana heikko offensiivinen pelaaminen

Vaikka Canadiens on onnistunut paukuttamaan tällä kaudella 175 maalia, on heidän suurin ongelmansa hyökkäyspäässä maalien viimeistelyssä. Joukkue on täynnä rivimiehiä, mutta kärkipään viimeistelijät puuttuvat. Ilya Kovalchukin tulo Canadiensin vahvuuteen on hieman piristänyt joukkueen iskukykyä, mutta ei merkittävästi. Nick Zuzuki pelaa Kovalchukin kanssa samassa kentällisessä, ja heidän yhteispelaaminen toimii hienosti. Canadiens on paukuttanut keskimäärin ottelua kohden 3,02 maalia vastustajan nuottaan. Canadiensin rakkikoirakiekko ei tule tuottamaan montaa maalia Bruinsin kaltaista joukkuetta vastaan.

Bruinsin tehokas puolustuspelaaminen tappaa Canadiensin pelin

Boston Bruins on koko NHL:n vähiten maaleja päästänyt joukkue. Bruins on kuluvalla kaudella päästänyt omiin vain 136 maalia, joka on tässä kohtaa kautta erinomainen suoritus. Keskimäärin ottelua kohden Bruins päästää omiin 2,39 maalin verran. Bruinsin kokonaisvaltainen pelaaminen on aivan eri tasolla kuin Canadiensin. Puolustus- ja hyökkäyspelaaminen on aivan NHL:n eliittiä, eikä moni pysty haastamaan Bruinsia kuluvalla kaudella.

Bruinsin ykköskenttä kylvää jokaisessa ottelussa hurjaa tuhoa, eikä se tule olemaan hiljaisena Canadiensiakaan vastaan. Ylivoimatilaisuudet Bruins hyödyntää kovalla prosentilla, koska joukkueesta löytyy hurja määrä osaamista offensiivisesti. Patrice Bergeronin johtamasta ykköskentästä löytyy kaikki, mitä voittava joukkue tarvitsee.

Pelivalinnaksi valitsen kaksi kohdetta kyseisestä ottelusta. Potentiaalisena valintana pidän sen, että ottelussa näemme alle 5,5 maalia. Todennäköisempänä pidän kuitenkin Bruinsin suoraa voittoa varsinaisella peliajalla. Canadiensin rakkikoirakiekko ei tule puremaan Bruinsia vastaan, joten maalimäärä tulee pysymään vierailijoilla vähäisenä.

Pelivalinta | Panostus

Boston Bruins | 3/5 yksikköä

mr green TARJOAA KERTOIMEN 1,77

Ottelussa alle 5,5 maalia | 1,5/5 yksikköä

betsafe TARJOAA KERTOIMEN 2,01
Jaa