NHL: Calgary Flames - Los Angeles Kings

NHL: Calgary Flames – Los Angeles Kings | Vauhdikas kiekkomatsi tarjoilee vieraille jälleen pettymyksen

Calgary Flames saa vieraakseen Los Angeles Kingsin keskiviikon vastaisena yönä. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät viime kaudella 3-1 Flamesille, Kingsin voittaessa yhden ottelun Scotiabank Saddledomessa.

Flames hakee jatkoa kotiesiintymiselleen

Calgary Flames pelasi kauden avausviikolla kaksi ottelua, joista ensimmäinen päättyi 5-3 -tappioon viime kevään pudotuspelivastustaja Colorado Avalanchea vastaan, mutta kotiavauksessa liekkipaidat kaatoivat Vancouver Canucksin puhtaasti 3-0.

Tappiollinen vierailu Pepsi Centerissä oli odotusten mukainen vaikka Flames tulee tälläkin kaudella taistelemaan divisioonavoitosta. Avalanchen kotietu oli valttia, ja jatkosopimuksen kirjoittanut Mikko Rantanen oli myrkkyä Flames-puolustukselle kahdella täysosumallaan. Päävalmentaja Bill Petersin luotsaaman Flames-nipun pelistä löytyi osittain hyviäkin merkkejä. Ykköskentän miehet Sean Monahan, Johnny Gaudreau ja Elias Lindholm saivat ylivoiman toimimaan heti ottelun alkuhetkiltä lähtien, ja tuloksena oli yhteensä kolme ylivoimamaalia Matthew Tkachukin onnistuessa myös kertaalleen.

Canucksia vastaan joukkueen erikoistilannepelaaminen kääntyi puolestaan päälaelleen, kun viisi ylivoimaa ei tuottanut yhtäkään maalia. Alivoimalla Flames onnistui kuitenkin pitämään oman maalinsa 14 minuuttia puhtaana.

Maalinsuulla molemmissa otteluissa pelannut David Rittich on aloittanut kautensa hyvin. Vaikka Avalanchea vastaan tšekkiläinen saikin kaivaa kiekon neljästi takaansa, hänen otteensa olivat varmoja, ja edessä pelaava joukkue voi luottaa hänen työskentelyynsä.

Kokoonpanoihin on odotettavissa pieniä muutoksia, kun viime kaudella hyvin toiminut, Tkachukin, Mikael Backlundin ja Michael Frolikin muodostama kakkosketju hajotetaan. Taustalla oleva syy lienee yksinkertainen, kun harjoituskaudella ketjun laidalla pelannut Sam Bennett loisti roolissaan. Frolik puolestaan siirtyy pelaamaan nelosketjuun yhdessä Tobias Riederin ja Mark Jankowskin kanssa.

Maalivahtipeli vieraiden oljenkortena

Kings lähtee otteluun vyöllään yksi ottelu alkaneella kaudella. Tuloksena oli 6-5 -tappio Edmonton Oilersille. Ottelu oli nopeatempoinen, ja maaliverkkoa heiluteltiin ensimmäisen erän alkupuoliskolla peräti neljä kertaa. Kingsin ykkössentteri Anze Kopitar keräsi ottelussa kolme tehopistettä yhdellä maalillaan ja kahdella syötöllään.

Kopitar tulee yhdessä ketjukaverinsa, Dustin Brownin, kanssa olemaan joukkueensa johtavia pelaajia. On paljon heistä kiinni, pysyykö joukkue verkkaisen Flamesin perässä. Puolustuspäässä puolestaan isoja minuutteja pelaavan Drew Doughtyn on kyettävä estämään Flamesin maalintekopaikat.

Joukkueen pärjääminen ottelussa kulminoituu ennen kaikkea maalivahtipeliin, joka on osa-alueista parhaiten uomissaan. Jonathan Quick jatkanee maalilla, ja kuten tiedetään, on yhdysvaltalaisveskari ollut joukkueensa tukipilari ja kyennyt ratkaisemaan lukuisia otteluita tahmeasta viime kaudesta huolimatta.

Pelivalinta | Panostus

Calgary Flames | 3/5 yksikköä

BETSSON TARJOAA KERTOIMEN 1,73
Jaa