NHL: Colorado Avalanche - Calgary Flames

NHL: Colorado Avalanche – Calgary Flames | Viime keväältä tuttu parivaljakko täysin päinvastaisessa tilanteessa

Viime kauden pudotuspeleistä tuttu parivaljakko kohtaa tiistaina Coloradossa, tilanteessa jossa asetelmat ovat viime kaudesta kääntyneet täysin päälaelleen. Colorado Avalanche on lännen kakkostilalla ja siitä puhutaan yhtenä lännen suurimmista haastajista, kun taas Calgary Flames on yhdeksäntenä ja alkukautta pidetään pettymyksenä.

Avalanchen suurin kehitys alemmissa ketjuissa

Avalanchen tilanne on kieltämättä erinomainen. Nathan MacKinnon on ollut koko alkukauden totaalisessa hirviövireessä ja haastaa historiallista pistetahtia pitäneen Edmonton Oilers -kaksikon pistepörssissä. Cale Makar on tullut NHL:ään ryminällä ja lähes luovutetun Calder Trophyn lisäksi myös Norris-ehdokkuudesta saatetaan keväällä puhua.

Avsin isoin kehitysaskel on kuitenkin alaketjuissa. Nazem Kadri, Joonas Donskoi ja Andre Burakovsky antavat ryhmälle täysin erilaista tulitukea kuin aiempina vuosina on nähty ja etenkin Donskoi on MacKinnonin rinnalla roihahtanut liekkeihin. Joukkueeseen ollaan huhuttu myös New Jersey Devils -tähti Taylor Hallia, minkä toteutuminen nostaisi ryhmän välittömästi lännen jättisuosikiksi.

Flames otteluun yllättäen suosikkina

Flames on kaikessa hiljaisuudessa parantanut ja on ennen tiistaita neljän ottelun voittoputkessa. Ryhmän ykköstähdet Johnny Gaudreaun johdolla ovat olleen alkukaudesta umpijäässä, joskin surkeat laukausprosentit tasaantuvat jossain vaiheessa ja esimerkiksi jenkkitähti naputtanee jälleen itsensä vähintään piste per peli -kerhoon.

Heikoista tuloksista huolimatta Calgaryssä voidaan olla rauhallisin mielin. Rasmus Anderssonin nousu puolustajahierarkiassa on antanut tuoreelle ja väliaikaiselle päävalmentaja Geoff Wardille mahdollisuuden pudottaa muun muassa Michael Stonen minuutteja, mikä pitkällä aikavälillä kääntyy varmasti joukkueen eduksi.

Tämän ottelun tarinaksi on valitettavasti kuitenkin muodostumassa Avsin loukkaantumiset. Poissa on varmuudella ainakin Erik Johnson, Colin Wilson, Matt Calvert ja Kadri, minkä lisäksi Makar ja ykkösvahti Philipp Grubauer huilaavat todennäköisesti. Vaikka Avalanche on sinnitellyt hienosti loukkaantumissumasta, on terve Flames jopa vieraissa pieni suosikki, mikäli Makar sekä Grubauer puuttuvat kokoonpanosta.

Vaikka kaksikko olisi kokoonpanossa, olisi Avs vain marginaalinen suosikki. Markkinoilla Flamesin taso arvostetaan jostain syystä hurjan alas, joten peleihin kelpaa hienosti liekkinipun lopullinen voitto ryöstökertoimella.

Pelivalinta | Panostus

Calgary Flames ml | 2,5/5 yksikköä

WILLIAM HILL TARJOAA KERTOIMEN 2,40
Jaa