NHL: Colorado Avalanche - Dallas Stars

NHL: Colorado Avalanche – Dallas Stars | Puolivälierät käyntiin!

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelataan jo puolivälieriä, sillä Colorado Avalanche ja Dallas Stars aloittavat oman sarjansa jo ensi yönä. Alun Perin toisen pudotuspelikierroksen piti alkaa vasta ensi viikolla, mutta NHL teki muutoksia aikatauluun, jotta lauantainakin pääsisimme nauttimaan pudotuspelikiekosta. Ottelu pelataan Rogers Placessa Edmontonissa.

Kotijoukkue Colorado Avalanche suorastaan käveli ylitse Arizona Coyotesin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella – ottelusarja päättyi Avalanchen 4-1 voittoon. Arizona ei kyennyt haastamaan pelillisesti ollenkaan kivenkovaa Colorado Avalanchea, eikä ottelusarjan paremmasta joukkueesta jäänyt mitään epäselvyyksiä – kaksi edellistä ottelua päättyi Colorado Avalanchen 7-1 voittoon. Kuplassa pelatessaan Avalanche on kärsinyt vain kaksi tappiota, yksi tuli Arizonaa vastaan ja toinen round-robinilla Vegasia vastaan. Colorado Avalanche on myrskyvaroituksensa antanut, eikä Dallas Stars tule pääsemään tässä sarjassa helpolla.

Vierasjoukkue Dallas Starsin ensimmäinen pudotuspelikierros oli Calgary Flamesia vastaan – Stars pääsi jatkoon voitoin 4-2. Dallas Stars on kuplassa pelatessaan hävinnyt yhteensä neljä ottelua, kun otetaan huomioon round-robin ja pudotuspelisarja Calgarya vastaan. Round-robinilla Dallas Stars pääsi pelaamaan Colorado Avalanchea vastaan – tämä ottelu päättyi tylysti Coloradon 4-0 voittoon. Tälle ottelulle ei kuitenkaan kannata antaa liikaa painoarvoa, sillä kyseessä oli vain sijoitusottelu – on erittäin todennäköistä, että joukkueet eivät pelanneet täysillä.

Coloradon myrskyvaroitus

Runkosarjassa vuorostaan nämä joukkueet kohtasivat neljä kertaa – jokaisella kerralla Dallas Stars oli parempi tuloksellisesti. Runkosarjan ottelut eivät kuitenkaan vaikuta juuri ollenkaan tämän päiväiseen, joten nuo ottelut voimme unohtaa suosiolla. Dallas Starsin täytyy ensimmäisenä löytää keino pysäyttää Nathan MacKinnonin johtama ykköskenttä, sillä tämä kentällinen tekee aivan järkyttävää tuhoa kentällä. Jos Dallas ei tässä onnistu, niin jatkohaaveet voidaan kuopata samantien. Nathan MacKinnon johtaa tällä hetkellä pudotuspelien pistepörssiä saldolla 4+9=13. MacKinnon on tällä hetkellä helposti NHL:n parhain pelaaja.

Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen on vuorostaan pistepörssissä toisena, mutta tietenkin puolustajien pistepörssin kärjessä. Heiskanen on pelannut isoja minuutteja Starsin pakistossa aivan ansaitusti. On hienoa nähdä kahden nuoren pakin kaksintaistoa, kun Coloradon Cale Makar kohtaa Heiskasen. Nämä kaksi herraa lukeutuvat joukkueidensa parhaimmistoon nuorestä iästä huolimatta. Kummankin joukkueen rosterissa on rutkasti leveyttä, mutta Dallas Starsin ykköskorin ukkojen tehottomuus huolettaa. Jos Tyler Seguin, Jamie Benn ja kumppanit jatkavat tehottomuuttaan, niin noutaja tulee äkkiä tässä sarjassa, sillä Coloradon kärkipelaajat eivät loista poissaolollaan, vaan he ovat ratkomassa pelejä joukkueellensa.

Dallas Starsin maalivahtitilanne on vielä epäselvä, sillä Ben Bishopin poissaolo saattaa vielä jatkua. Tuuraamassa on ollut Anton Khudobin torjuntaprosentilla 91,9. Colorado Avalanchen maalissa pelaa Philipp Grubauer – hänen torjuntaprosentti on peräti 93,7. Coloradon suurimpia vahvuuksia on ollut huikea ylivoimapelaaminen, ja jos mikä on tärkeää, niin erikoistilannepelaaminen pudotuspeleissä – Coloradon ylivoimaprosentti on huikeat 30,6. Ylivoimatilaisuuden tullen Colorado sen hyödyntää tulivoimaisen hyökkäyksensä ansiosta.

Colorado Avalanchen paketti on ollut erinomaisesti kasassa, eikä sen taso ole heitellyt ollenkaan. Liuskalle lähdetään pelaamaan Colorado Avalanchen voittoa, sillä Nathan MacKinonin johtama Colorado on yksinkertaisesti tällä hetkellä NHL:n kuumin joukkue.

Pelivalinta | Panostus

Colorado Avalanche | 3/5 yksikköä

leovegas TARJOAA KERTOIMEN 2,05

Jaa