NHL: Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings

NHL: Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings | Vedonlyöjien suosikki hurjan tasoeron turvin voittoon

Vedonlyöjien lempijoukkueena lähes koko kauden viihtynyt Columbus Blue Jackets on viime aikoina alkanut nousta alkukaudella kaivamastaan kuopasta. Piste per peli -tahti ei missään tapauksessa tule riittämään pudotuspeleihin, mutta nousujohteiset peliesitykset antavat toivoa nousta konferenssin 12. sijalta taisteluun tanssipaikoista.

Blue Jacketsin puolustus vahvaa, ongelmat hyökkäyspäässä

John Tortorellan joukkueelle tyypillisesti Columbuksen ydin on vahva puolustus. Viisi vastaan viisi -pelissä se kuuluu viiden joukkueen eliittiryhmään, jotka päästävät 60 minuuttia kohden alle kaksi maalia maaliodottamaa. Realisaatio on nyky-NHL:lle tyypillisesti yli kahden maalin, mutta maalipaikkojen blokkaaminen tuskin jatkossakaan on sinitakeille ongelma.

Kolikon kääntöpuolena joukkue on toki myös heikohko hyökkäämään. Artemi Panarinin lähdön jälkeen kapellimestarit ovat vähissä ja parhaana pistemiehenä on häärinyt enemmän voimahyökkääjänä tunnettu Pierre-Luc Dubois. Puolustuksesta tulitukea on tuonut etenkin Zach Werenski, mutta pari kautta sitten Norris-keskusteluissa olleella Seth Jonesilla on ollut hiljaisempaa.

Red Wings ahdingossa

Detroit valahti keskiviikon Ottawa-tappion myötä idän hännille, eikä valoa tunnelin päässä liene tällä kaudella tulossa. Robby Fabbrin hankinta toi hyökkäykseen yhden mielenkiintoisen palasen, mutta nuoren ryhmän aika on myöhemmin – mikäli varauslotossa onni olisi tänä vuonna myöten.

Red Wingsillä on tulevaisuutta varten ihan hyviä laitureita Anthony Manthan, Andreas Athanasioun ja Fabbrin johdolla, mutta keskikaistalla riittää pähkinöitä pureskeltavaksi. Dylan Larkin on NHL-tasolle korkeintaan kakkossentteri, eivätkä Valtteri Filppula tai Frans Nielsen pelaa enää huippuvuosiaan.

Vieraiden voitossa arvoa

Tasoero joukkueiden välillä on hurja ja Columbukselle ottelu on kauden ajankohtaan nähden harvinaisen paineellinen. Detroit-ottelu on laskettu varmasti kahden pisteen otteluksi ja tappio tästä päästäisi hieman vastaan tulleen kärkikahdeksikon jälleen kauemmaksi. Peleihin otetaan selkeästi laadukkaampi kotijoukkue, jonka suoran voiton kerroinrajana pidän 1,82.

Pelivalinta | Panostus

Columbus Blue Jackets | 3/5 yksikköä

BETHARD TARJOAA KERTOIMEN 1,87
Jaa