NHL: Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning

NHL: Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning | Kannatteleeko Korpisalo vieläkin Columbusta?

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Columbus Blue Jackets ja Tampa Bay Lightning kohtaavat kolmatta kertaa. Ottelusarja on tällä hetkellä tasalukemissa 1-1. Ottelu pelataan Scotiabank Areenalla Torontossa ilman yleisöä. 

Tampa Bay Lightning edelleen ottelusarjassa ennakkosuosikkina 

Columbus Blue Jackets jaksaa vieläkin yllättää pelaamisellaan, mutta tästä huolimatta Tampa Bay Lightning on ottelusarjassa selkeä ennakkosuosikki. John Tortorellan Blue Jackets on onnistunut puolustuspelaamisessa erittäin hyvin, jonka takia Lightningilla on ollut hieman vaikeuksia päästä parhaille tekopaikoille. Ei pidä tietenkään unohtaa Joonas Korpisalon ilmiömäistä virettä Blue Jacketsin maalilla. 

Columbus Blue Jackets totuttuun tapaansa puolustaa keskustaa erittäin tiukasti, eikä päästä vastustajiaan helpolla yhdessäkään ottelussa. Tampa Bay Lightning on kahdessa edellisessä ottelussa pystynyt Blue Jacketsin tiukkaa viisikkopuolustusta murtamaan ja pääsemään maalintekopaikoille, mutta maalien viimeistely ei ole ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Jos Lightning kykenee parantamaan viimeistelyprosenttiaan paikoista, niin Blue Jackets tulee olemaan heikoilla. 

Hyökkäyspelaamista Blue Jacketsin täytyy parantaa, jos he aikovat tästä sarjasta voittajana jatkoon päästä. Pelkällä puolustus- ja vastahyökkäyspelaamisella ei tätä sarjaa voiteta Tampa Bay Lightningia vastaan. Pierre-Luc Duboisin johtama kentällinen on ollut erittäin vahva pudotuspeleissä, mutta vielä pitäisi ottaa askel eteenpäin. Kiekkokontrolli on ollut täydellisesti Tampa Bay Lightningilla hallussa, eikä tämä lupaa hyvää Blue Jacketsin jatkoa ajatellen. 

Kun verrataan joukkueiden materiaalia, niin Tampa on jokaisella osa-alueella paperilla vahvempi joukkue. Hyökkäysosasto Tampalla on aivan NHL:n eliittiä, eikä Columbus pysty omalla hyökkäysmateriaalillaan vastaamaan tähän millään tasolla. Tampan hyökkäyksestä on poissa Steven Stamkos, joka on joukkueelle elintärkeä pelaaja – Stamkosin poissaolo ei kuitenkaan ole vaikuttanut pelaamiseen paljoa. 

Puolustus Tampalla on myös nimellisesti vahvempi ja kokeneempi. Korpisalon huippuvireestä huolimatta Tampan Andrei Vasilevski vie maalivahtien kaksintaistelun omiin nimiinsä. Blue Jackets oli pelillisesti pahasti jäljessä edellisessä ottelussa, vaikka tuloksellisesti se olikin parempi. 

Nikita Kucherovin johdolla Tampa tulee ottamaan ensi yön ottelusta toisen kiinnityksen. Eli liuskalle lähdetään pelaamaan Tampa Bay Lightningin voittoa.

Pelivalinta | Panostus

Tampa Bay Lightning | 2,5/5 yksikköä

mr green TARJOAA KERTOIMEN 2,05
Jaa