NHL: Dallas Stars - Calgary Flames

NHL: Dallas Stars – Calgary Flames | Roope Hintzin johtama Stars hakee ensimmäistä 60 minuutin voittoa

Dallas Stars saa perjantain vastaisena yönä vastaansa vieraskiertueensa aloittavan Calgary Flamesin. Stars hakee ensimmäistä voittoaan varsinaisella peliajalla, kun taas Flames yrittää parantaa vaikeasta viime pelistään.

Pystyykö Starsin ykkösvitja nostamaan tasoaan?

Kesän siirtomarkkinoilla aktiivisena toiminut Dallas Stars luopui muiden muassa varakapteenina toimineesta Jason Spezzasta, mutta hankki tilalle kokeneet kehäketut Joe Pavelskin ja Corey Perryn. Nyt joukkueella on pitkästä aikaa kasassa kaksi hyvää hyökkäysketjua, mikäli Pavelski pitää tasonsa ja Perry onnistuu pelaamaan ehjän kauden.

Ykkösketjua johtaa Tyler Seguin, Aleksandr Radulov ja Jamie Benn, jotka ovat neljässä ensimmäisessä ottelussa keränneet yhteensä kuusi tehopistettä. Ykkösvitjan peli onkin yskähdellyt vielä, ja tuloksena on ollut kolme tappiota neljästä ottelusta.

Starsin kokoonpanosta ovat nousseet esiin kakkosketjussa ahkeroivat Roope Hintz sekä Mattias Janmark. Suomalaissentteri johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä neljällä maalillaan, ja ruotsalaisella ketjukaverilla on kasassa piste vähemmän. Ketjun oikeaan laitaan istutetulla Pavelskilla on tilillään yksi syöttöpiste, mikä nostaa koko ketjun yhteissaldoksi kahdeksan tehopistettä.

Dallasilaiset aloittivat kautensa kotiluolassaan Boston Bruinsia vastaan. Tasainen ottelu ratkesi ensimmäisen erän kahdella maalilla vieraille, kun Hintzin maali jäi Starsin ainoaksi, kolmannen erän taistelusta huolimatta. Ottelua seurasi kolmen ottelun mittainen vieraskiertue, jonka aikana joukkue kohtasi viime kevään mestarin St. Louis Bluesin, heikon Detroit Red Wingsin sekä vahvan Washington Capitalsin. Toista kauttaan Starsin peräsimessä oleva Jim Montgomery onnistui luotsaamaan joukkonsa vain yhteen voittoon, kun Capitals kaatui Seguinin nopealla jatkoaikamaalilla.

Flames ruuvaa kakkosketjuaan vaikean ottelun jälkeen

Calgary Flamesillä on allaan vaikea ottelu Los Angeles Kingsiä vastaan. Flames otti lukua heti ottelun alussa, kun Kings siirtyi ottelun kolmannella minuutilla johtoon. Albertalaiset eivät saaneet ottelun kulkua kääntymään ensimmäisessä erässä, kun vastustaja pommitti David Rittichin vartioimaa maalia peräti 20 kertaa. Tällaisia lukemia ei Flames-maalille ole tullut ensimmäisen erän aikana 11 vuoteen.

Flamesin paras pelaaja ottelussa oli kakkosketjussa pelaava Matthew Tkachuk, joka härnäsi pitkin ottelua Kings-pakki Drew Doughtya, ja nosti joukkueensa tasoihin illan toisella maalillaan. Tkachukin taklauspeli oli hyvällä mallilla, ja ilman häntä päävalmentaja Bill Petersin joukkue tuskin olisi päässyt kolmen maalin takaa-ajon jälkeen mukaan otteluun.

Toinen illan takuumies liekkipaidoilta oli ehdottomasti varman ja vakuuttavan ottelun pelannut Rittich, jolle kertyi 36 torjuntaa. Tšekkivahti onkin aloittanut kautensa viime kauden tapaan hyvin – kahdesta tappiosta huolimatta – ja joukkue voi luottaa hänen työskentelyynsä.

Joukkueen ykköstähti Johnny Gaudreau on kerännyt pisteen jokaisessa pelaamassaan ottelussa ja taiturimainen hyökkääjä löytyy NHL:n pistepörssin yhdeksänneltä sijalta kuudella tehopisteellään. Gaudreaun pelaaminen on ollut energistä, ja yhdysvaltalainen on jaellut hyviä syöttöjä ylivoimalla pelatessaan vastustajan puolustussinisellä.

Kings-ottelussa Sam Bennettin nostaminen kakkosketjuun ei ollut onnistunut ratkaisu, ja Peters onkin päättänyt antaa mahdollisuuden hyvin kautensa aloittaneelle Andrew Mangiapanelle, joka nousee kakkosvitjaan Tkacukin ja Mikael Backlundin rinnalle. Austin Czarnikin pelaaminen on epävarmaa, mutta pelikunnossa ollessaan hän ottaa Michael Frolikin paikan hyökkäysnelosesta. Frolikin putoaminen ykkösketjusta neloseen – ja jopa poppariosastolle, on ollut hieman yllätyksellistä, ja spekulaatiot pelaajakaupasta ovat alkaneet.

Näkemykseni mukaan ottelusta on muodostumassa tasainen, ja molempien joukkueiden kakkosketjut ovat ottelun keskiössä. Se, kumpi onnistuu laajemmalla rintamalla, tulee viemään pisteet koriinsa, ja kotiedun turvin Stars on vahvoilla ottamaan ensimmäisen varsinaisen peliajan voittonsa alkaneella kaudella.

Pelivalinta | Panostus

Dallas Stars | 2/5 yksikköä

COMEON! TARJOAA KERTOIMEN 2,40
Jaa