NHL: Detroit Red Wings - St. Louis Blues

NHL: Detroit Red Wings – St. Louis Blues | Red Wingsin musta syksy jatkuu

NHL-kiekkoa pelataan jälleen suomalaisittain prime time -aikaan, kun Detroit Red Wings ja St. Louis Blues kohtaavat klo 23 Suomen aikaa sunnuntai-iltana.

Red Wings on uudelleenrakennusvaiheessa, joka näkyy edelleen karulla tavalla joukkueen peliesityksissä. Joukkue on karmaisevassa seitsemän ottelun tappioputkessa, jonka seurauksena joukkue on pudonnut ulos pudotuspelipaikoilta. Kausi alkoi hienosti voitoilla, mutta nopeasti suunta kääntyi alaspäin.

Tappiot tiivistyvät yhteen asiaan; maalinteko. Joukkue ei ole kyennyt tekemään seitsemässä häviämässään ottelussa kertaakaan yli kahta maalia, ja vastaavilla maalilukemilla NHL:n tapaisessa sarjassa on lähes mahdotonta voittaa. Steve Yzerman palasi Detroitiin GM:n rooliin, mutta suuret hankinnat jäivät vielä tekemättä. Valtteri Filppula palasi myös “kotiin”, mutta Filppula ei ole käänteentekevä pistelinko, vaan enemmänkin mentoroimassa nuorempia pelaajia. Tulevaisuuden runko rakentuu ykkössentteri Dylan Larkinin ja oiken laiturin Anthony Manthan ympärille. Detroitissa joudutaan vielä odottamaan menestystä, suurten hankintojen aika on kuluvan kauden jälkeen.

St. Louis Blues kärsii viime kauden menestyksen tuomasta krapulasta, mutta joukkueen pelikunto paranee viikko viikolta. Viime yönä joukkue jäi tylysti nollille Bostonin vieraana 0-3 – tappiossa, mutta on joukkueen pelissä näkynyt hyviäkin elementtejä. Bluesin suurin vahvuus on edelleen iso, järkälemäinen puolustus, johon joukkue voi luottaa illasta toiseen. Joukkue puolustaa koko viisikon voimin ja isot pakit riistävät kiekkoa vastustajan pelaajilta ahnaasti. Etuna on myös yhdessä pysynyt mestaruusjoukkue, ainoa lähtijä oli Pat Maroon.

Bluesin pelitapa on kuluttava, ja joukkueellinen isoja härkiä saattaa vielä kauden alkupuolella näyttäytyä ajoittain hitaalta. Tähän tulee parannus kauden aikana, kun kaikki pelaajat saavat koneet kunnolla käyntiin pitkän viime kauden jälkeen. Joukkueen peli tulee tiivistymään nyt nähdystä ja hyökkäys iskee tasaisesti tehoja Vladimir Tarasenkon ja Brayden Schennin johdolla. Hienosti yhteen pelaava ja joka kiekosta loppuun asti pelaava Blues on vaarallinen vastustaja kenelle tahansa. Viime kauden ryysyistä rikkauksiin – tarina ei toistu, mutta joukkue taistelee tosissaan pudotuspelipaikasta tälläkin kaudella.

Ottelussa on vain yksi suosikki. Red Wings on ajautunut todella surkeaan kurimukseen, ja itseluottamus on NHL:ssä kaikki kaikessa. Joukkue on tällä hetkellä todella hajuton ja mauton, edes sen kärkipelaajat eivät pysty kannattelemaan joukkuettaan vaikeina aikoina. Rutinoitunut, yhdessä pysynyt ja ison voiton kokenut Blues on vieraissakin suosikki Detroitia vastaan. Vaikka Blues ei vielä ole parhaimmillaan, vierasmenestyksen kautta pelaaminen on ainoa oikea valinta kyseiseen kohteeseen.

Pelivalinnat | Panostus

St. Louis Blues| 3/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,03
Jaa