NHL: Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs

NHL: Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs | Idän musta hevonen tallaa vaahteranlehtiä

Flyers pelillisesti vahva

Neljä peräkkäistä voittoa ja paikka itäisen konferenssin neljäntenä. Philadelphia Flyers on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt itsestään relevantin, jopa joukkueen, jolla on potentiaalia nousta idän mustaksi hevoseksi keväällä. Joukkueen liito ei vaikuta olevan määräänsä enempää sattumaa – vaan se on läpi kauden ollut pelillisesti vahva ja organisaatiossa tehdyt hyvät päätökset tuntuvat viimein maksavan takaisin.

Ehkä isoimpana positiivisena efektinä on nähtävä Matt Niskasen ja Justin Braunin hankinnat. Vaikka Braunin tehotilasto onkin pakkasella, on sekä hän että Niskanen Flyersin parempaa puoliskoa maalipaikkatilastoissa, ja ajan myötä realisaationkin pitäisi mennä kohti keskiarvoa.

Flyersilla on myös rutkasti potentiaalia parantaa, sillä maalivahtikaksikosta sekä Carter Hartilla että Brian Elliotilla on rahkeita parempaan. Elliotin kausi on kokonaisuudessaan ollut ehjä ja kokenut kanadalainen on odottamaan nähden jopa pelastanut pari maalia, Hartin ollessa noin keskitasoa.

Keefe vienyt suuntaa parempaan – ongelmia on yhä silti

Toronton kohdalla huomio on luonnollisesti kiinnittynyt Sheldon Keefeen ja Mike Babcockiin. Edes Keefe ei ole saanut Michael Hutchinsonista voittavaa maalivahtia, mutta Frederik Andersenin torjuntavuorolla Leafs ei ole Keefen alaisuudessa vielä hävinnyt. Myös oikeastaan kaikki viisi vastaan viisi -tunnusluvut ovat Keefen aikana ollut kunnossa (esimerkiksi maaliodottamasta tasakentällisin Leafs on luonut yli 60%), joskin superhelppo otteluohjelma huomioiden näin kuuluu ollakin.

Yksi merkille pantava asia Keefen alaisuudessa on Leafsin ylivoima. Tyson Barrie on nostettu pois koirankopista ja mies on herännyt uuteen liekkiin, vaikkei toki edelleenkään ole joukkueessaan paras puolustamaan. Myös William Nylanderilta voi odottaa hurjaa pistetehtailua kunhan viikonloppuna vaivannut surkea viimeistelyonni saadaan pois päiväjärjestyksestä.

Jättikerroin lapulle

Mape Leafs on ottelussa käännetty suosikiksi, vaikka esim. Andersenin pelaaminen on epävarmaa – onhan kyseessä back to back -pelien ensimmäinen osa. Tanskalaisen pelatessakin Leafs on pieni altavastaaja, sillä Mitch Marnerin poissaolo näkyy hyökkäyksen leveydessä, ja Nylanderin sekä Auston Matthewsin hartioillakin on rajansa. Monipuolinen Flyers kelpaa hienosti peleihin suoran voiton jättikertoimella. Kerroinrajana Flyersin voitolle pidän noin 2,27.

Pelivalinta | Panostus

Philadelphia Flyers | 2,5/5 yksikköä

UNIBET TARJOAA KERTOIMEN 2,55

 

Jaa