NHL: Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens

NHL: Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens | Canadiens testaamassa Penguinsin kotivirettä

Ensi yönä NHL:n runkosarjaottelussa vastakkain pisteistä taistelevat Pittsburgh Penguins ja Montreal Canadiens. Ottelu pelataan PPG Paints Areenalla Pittsburghissa.

Lähtökohdat otteluun

Kotijoukkue Pittsburgh Penguinsin edellinen ottelu oli Tampa Bay Lightningia vastaan, jonka se hävisi jatkoajan jälkeen lukemin 1-2. Pens on pelannut tällä kaudella 55 ottelua, joista se on kerännyt huikeat 74 sarjapistettä. Pens majailee Itäisessä konferenssissa sijalla neljä, ja omassa divisioonassaan se on toisena. Penguins taistelee nykyisellä pistetahdilla helposti suorasta pudotuspelipaikasta.

Vierasjoukkue Montreal Canadiensin edellinen peli oli Boston Bruinsia vastaan, jonka se hävisi lukemin 1-4. Canadiens on pelannut kuluvalla kaudella 59 ottelua, joista se on kyennyt saalistamaan 61 pistettä. Canadiens-leiri majailee Itäisessä konferenssissa sijalla 12, ja omassa divisioonassaan he ovat viidentenä. Canadiens ei nykyisellä pistetahdilla tule pääsemään pudotuspeleihin.

Penguins todella vaikea voitettava kotonaan

Penguins on tällä kaudella yksi parhaimmista joukkueista pelaamaan kotonaan. Pens on pelannut kotihallissaan PPG Paints Areenalla 28 ottelua, joista se on voittanut 19 ja kerännyt 42 pistettä. Pens-leiri pelaa todella mallikasta kiekkoa kotonaan, eikä se päästä vastustajaa kertaakaan helpolla. Pens on kotipeleissä paukuttanut keskimäärin ottelua kohden 3,36 maalia vastustajan nuottaan, ja omissa on kolissut 2,46 maalin verran.

Canadiensin rosteri jää Penguinsin jalkoihin

Joukkueiden kokoonpanoissa on hurja ero, sillä Canadiens ei kykene haastamaan Penguinsia millään osa-alueella pois lukien maalivahtipeli. Canadiensin puolustuksesta on poissa Shea Weber, joka tuottaa ongelmia Canadiensin pelaamisessa, sillä kyseessä on koko joukkueen tärkein pelaaja. Penguinsin puolustuksesta poissa on John Marino, joka on pelannut upeaa kautta, mutta kyseinen herra on paikattavissa.

Montreal Canadiensin hyökkäyskalusto on täynnä rivimiehiä ja duunariosaston pelaajia, jotka pelaavat ns. ”ajokoirakiekkoa”. Kärkipään viimeistelijät puuttuvat Canadiensilta, joka tuottaa kärkipään joukkueita vastaan suuria ongelmia maalinteon kanssa. Pensiltä löytyy vuorostaan kärkiketjuissa Evgeni Malkinia ja Sidney Crosbya, jotka pystyvät omalla panoksellaan voittamaan otteluita jopa yksin. Minnesota Wildista tullut Jason Zucker tuo vielä lisää iskuvoimaa Pensin jo valmiiksi hurjaan hyökkäyskalustoon. Canadiensin pelitapa ei pure vieläkään kärkipään joukkueita vastaan, joten on vaikea kuvitella, että Canadiens tästä ottelusta selviäisi voittajana.

Pelivalintana valitsen kotijoukkue Pittsburgh Penguinsin voiton varsinaisella peliajalla.

Pelivalinta | Panostus

Pittsburgh Penguins | 3/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,89
Jaa