NHL: Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens

NHL: Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens | Penguins on oppirahansa maksanut

Maanantain ja tiistain välisenä yönä NHL:ssä pelataan taas pudotuspelikiekkoa. Nyt vuorossa on toinen osaottelu Pittsburgh Penguinsin ja Montreal Canadiensin välillä. Ottelu pelataan Scotiabank Areenalla Torontossa. 

Penguins tappiosta huolimatta pelillisesti valovuoden edellä 

Pittsburgh Penguinsin ja Montreal Canadiensin ensimmäinen ottelu päättyi hieman yllättävästikin Canadiensin voittoon – peli venyi aina jatkoajalle saakka, jossa Canadiens oli 3-2 lukemin parempi. Canadiensin voitosta voidaan antaa kaikki kunnia huippumaalivahti Carey Pricelle, sillä Price torjui ottelussa peräti 39 kertaa, jonka myötä Canadiens pysyi pelissä mukana. 

Pittsburgh Penguins aloitti pelin vahvasti, mutta tulosta ei syntynyt. Ottelun avausmaalista vastasi Canadiensin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi. Penguins-leiri pääsi kokeilemaan ylivoimaa peräti seitsemän kertaa, mutta onnistui vain kertaalleen tekemään maalin vastustajan nuottaan. Ylivoiman on toimittava seuraavassa pelissä paremmin, sillä pudotuspeleissä erikoistilannepelaaminen on elintärkeätä. 

Canadiensin pelitapa ei vakuuta 

Canadiens pelasi tuttuun tapaansa omanlaistaan rakkikoirakiekkoa, sillä keskustaa puolustettiin todella tiivisti ja hyökkäyspäähän lähdettäessä pistettiin kiekkoa päätyyn usein. Penguins hallitsi kiekollista peliä suvereenisti, eikä Canadiens päässyt kiekkokontrollista nauttimaan. Vaarallisia maalintekopaikkoja Penguinsilla oli rutkasti, mutta yksinkertaisesti Carey Price oli liian hyvä edellisessä ottelussa. 

Penguinsin supertähti Evgeni Malkin oli ottelussa todella paljon esillä hyvillä peliesityksillään, mutta tietenkin ilman tulosta. Malkin laukoi kahdeksan kertaa Canadiensin maalia kohti, ja näistä noin puolet olivat potentiaalisesti vaarallisia maalintekopaikkoja. Sidney Crosby onnistui vuorostaan maalinteossa ottelun puolivälissä. 

Price ei toistamiseen pelasta Canadiensia 

Carey Price onnistui ensimmäisen pelin voittamaan Canadiensille, mutta sama herra ei kykene kaikkia kolmea peliä pelastamaan. Penguins lähtee seuraavaan otteluun yhtä räväkkäästi kuin ensimmäiseenkin, sillä Canadiensin kaltaista joukkuetta vastaan ensimmäisen maalin tärkeys korostuu. Canadiensin pelitapa on tappioasemassa todella puuduttavaa ja turhauttavaa, mutta jos Penguins onnistuu ensimmäisen maalin tekemään, niin he menevät menojaan. 

Pittsburgh Penguins olisi ansainnut jo ensimmäisestä ottelusta voiton tilastojen ja pelitapahtumien perusteella, mutta toisin kävi. Penguins on kuitenkin oppirahansa maksanut ja ensi yönä avausvoitto kilahtaa plakkariin. Pelivalintana ensi yön otteluun valitaan siis Penguinsin voitto varsinaisella peliajalla.

Pelivalinta | Panostus 

Pittsburgh Penguins | 2,5/5 yksikköä

leovegas TARJOAA KERTOIMEN 1,96
Jaa