NHL: St. Louis Blues - Dallas Stars

NHL: St. Louis Blues – Dallas Stars | Ottelussa jaossa tärkeitä pisteitä

Ensi yönä NHL:n runkosarjaottelussa vastakkain pisteistä taistelevat St. Louis Blues ja Dallas Stars. Ottelu pelataan Enterprise Centerissä St. Louisissa.

Lähtökohdat otteluun

Kotijoukkue St. Louis Blues porskuttaa tällä hetkellä peräti kuuden ottelun voittoputkessa. Nuottipaidat ovat pelanneet kuluvalla kaudella 65 ottelua, joista he ovat saalistaneet tililleen 86 pistettä. Läntisessä konferenssissa Blues majailee ensimmäisenä, ja omassa divisioonassaan he ovat myös ensimmäisenä.

Vierasjoukkue Dallas Starsin edellinen ottelu päättyi tappioon Boston Bruinsia vastaan lukemin 3-4. Stars-leiri on pelannut kuluvalla kaudella 64 ottelua, joista he ovat onnistuneet keräämään 80 pistettä. Läntisessä konferenssissa Stars majailee kolmantena, myös omassa divisioonassaan he ovat kolmantena.

Playoff-henkinen ottelu luvassa

Molemmat joukkueet pelaavat samassa Konferenssissa ja samassa divisioonassa, joten ensi yön pisteet ovat molemmille joukkueille tärkeät pudotuspelejä ajatellen. Central divisioonan kärkipaikasta käydään kiivasta taistelua, sillä kolmantena oleva Stars on vain kuuden pisteen päässä Bluesista. Ensi yön ottelussa on normaalia suuremmat panokset juurikin sisäisen divisioonan kamppailun takia – Stars ja Blues aloittavat tunnustelemisen playoff-kiekosta ensi yönä.

Pienet asiat ratkaisevat ensi yönä

Joukkueiden rosterit ovat todella tasaiset, joten kummallakaan ei ole selkeätä etua kokoonpanon suhteen. Bluesia pidetään ennakkosuosikkina ottelussa, mutta Starsilla on kaikki eväät päihittää Blues. Starsin kannalta olisi erittäin tärkeää se, että Blues jäisi ottelussa ilman pisteitä – tämä ei kuitenkaan tule olemaan helppo yhtälö. Blues on ollut erinomainen joukkue kotonaan, eikä se tule antamaan mitään ilmaiseksi.

Blues on pelannut kotonaan 33 ottelua, joista se on voittanut 22 kappaletta otteluita. Nuottipaidat ovat kotonaan tehneet keskimäärin 3,30 maalia vastustajan nuottaan ja päästäneet vain 2,36 maalia. Dallas Stars on vuorostaan vieraissa pelatessaan voittanut 18 ottelua. Stars on vieraissa tehnyt keskimäärin ottelua kohden 2,79 maalia vastustajan reppuun ja päästänyt omiin 2,82 maalia. Blues on tilastollisesti siis hieman niskan päällä.

Dallas Starsin nopeatempoiset vastahyökkäykset tulevat olemaan vaarallisia, joten Bluesin täytyy pelata varovaisesti varsinkin keskialueella. Stars päihittää Bluesin joukkueen nopeudessa, joka on Starsin suurin etu. Ryan O’Reillyn kenttä tulee todennäköisesti pelaamaan Starsin ykkösnyrkkiä vastaan, koska O’Reillyn puolustuspään taidot ovat NHL:n eliittiä. Kyseisessä ottelussa haetaan jo hieman match uppeja, sillä kyseessä on harvinaisen tärkeitä pisteitä. Maalissa aloittavat mitä todennäköisemmin Jordan Binnington ja Ben Bishop.

Pelivalintana liuskalle valitsen Dallas Starsin lopullisen voiton, sillä allekirjoittaneen mielestä siinä on arvo kohdallaan. Blues ei missään nimessä tule pääsemään helpolla.

Pelivalinta | Panostus

Dallas Stars ml | 2,5/5 yksikköä

mr green TARJOAA KERTOIMEN 2,32
Jaa