NHL: Tampa Bay Lightning - New York Islanders

NHL: Tampa Bay Lightning – New York Islanders | Trotzin pelisapluuna hiljentää ukkosmyrskyn

Lightningin suoritustaso heilahtelee

Alkukaudella erinäisistä ongelmista kärsinyt Tampa Bay Lightning on viime aikoina ollut vedonlyöjille haastava joukkue. Ajoittain joukkue on etenkin kotikentällään murskannut vastustajia täysin maanrakoon, kuten lauantaina 7-1 voitossa San Jose Sharksia vastaan. Kolikon toisena puolena on ollut kyntäminen tasaisissa otteluissa, sillä muutamasta murskauksesta huolimatta kymmenen edellisen ottelun saldo näyttää vain viittä voittoa.

Tilastollisesti joukkue on parantanut marraskuun lopulla ja joulukuussa selkeästi. Tasakentällisin luoduissa laadukkaissa maalipaikoissa ryhmä on noussut jopa top-5 sijoille ja puolustus on alkanut toimia materiaalin edellyttämällä tavalla, joskin Andrei Vasilevskin epätasaiset otteet synkistävät aavistuksen joukkueen tilannetta.

Pelaajatasolla suurimmaksi onnistujaksi on nostettava Kevin Shattenkirk. Alihintaisella sopimuksella Lightningiin liittynyt kokenut jenkkipuolustaja on joukkueen pakeista eniten plussan puolella ja pisteitäkin on kasassa jo mukavat 21. Shattenkirkin läsnäolo on myös näkynyt positiivisesti ykköspakki Victor Hedmanin otteissa.

Islandersin pelisapluuna alkanut toimia

Barry Trotz tuntuu muuttavan NHL:ssä kullaksi käytännössä kaiken, mihin hän koskee. New York Islandersia on epäilty läpi kahden viimeisen vuoden, mutta niin vain Trotzin defensiivisesti optimoitu pelisapluuna on nostanut joukkueen täysiveriseksi haastajaksi.

Islanders ei tälläkään kaudella ole NHL:n nimekkäin ryhmä ja esimerkiksi Lightningille se antaa hurjasti tasoitusta puhtaassa materiaalivertailussa. Kollektiivi kuitenkin toimii ja saa pelaajista esiin parhaat puolet, sillä niin ykköstähti Matt Barzal kuin esimerkiksi pienessä laskusuhdanteessa ollut Derrick Brassard tuntuvat pelaavan aivan taitojensa ylärajoilla. Pieneksi epäonnistujaksi on laskettava Jordan Eberle, jonka kahdeksan pistettä on viime vuosien hyvään pistetehtailuun nähden melko heikko esitys.

Lightning on ottelussa oikeutetusti suosikki, vaikka Islanders korkeammalta sijalta sarjataulukosta löytyykin. Nykykertoimissa on kuitenkin reagoitu turhan vahvasti Lightningin parantuneisiin otteisiin ja unohdettu, että vieraat pystyvät inhorealistisella pelitavallaan pitämään ottelut tiukkoina ja taistelemaan voitoista – myös taitavampia joukkueita vastaan.

Arvioni Islandersin voitolle on 40%, joten yli 2,50-kertoimet ovat pelattavia vieraiden lopulliselle voitolle.

Pelivalinta | Panostus

New York Islanders ml | 2,5/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 2,60
Jaa