NHL: Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche

NHL: Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche | Sheldon Keefen arvostus näkyy kertoimissa – lumivyöry peittää Toronton

Isäntien valmentajanvaihdos näkyy yhä kovana arvostuksena kertoimissa ja vieraista saadaan erinomainen haku yön kierrokselle.

Uusi päävalmentaja tehnyt toimivia roolimuutoksia

Toronto Maple Leafs on päässyt Mike Babcockin potkujen jälkeen vauhtiin kuitaten neljä voittoa viidestä pelistä ennen keskiviikon vastaisen yön ottelua Philadelphiassa. Toki otteluohjelma on ollut tuona aikana helppo.

Sheldon Keefe nosti ensi töikseen Tyson Barrien sellaiseen rooliin, joka on järkevä pelaajalle, jonka saamiseksi on tarvinnut luopua Nazem Kadrista. Barrie on ylittänyt puolustajan paikalta viisi kertaa 10 maalin rajan ja kolme kertaa 50 pisteen rajan, joten hyökkäystaidot olivat tiedossa myös Babcockilla. Keefen alaisuudessa Barrien vahvuudet on saatu alun lyhyellä otannalla valjastettua myös käytäntöön.

On kiinnostavaa nähdä, pystyykö huipputärkeä Mitch Marner löytämään pelistään vielä korkeamman tason tultuaan mukaan uuden päävalmentajan valmennukseen. Marner on kuntoutumassa pelikuntoon aikataulua nopeammin, mutta tähän otteluun tehohyökkääjää ei vielä odotella takaisin.

Tulikuuma MacKinnon tekee ketjukavereistaan parempia

Colorado Avalanche on viime silausta vaille selvittänyt koettelemuksen, joka olisi useimmilla NHL-joukkueilla merkinnyt pudotuspelitavoitteen murenemista. Ensin loukkaantui Mikko Rantanen, ja sitten oli vuorossa Gabriel Landeskog. Suomalaishyökkääjä palasi jo takaisin kokoonpanoon, ja kapteeni Landeskogin on tiedotettu olevan lähellä paluuta. Erik Johnson on vielä pitkään poissa puolustuksesta ja Andrei Burakovskyn pelikunto on arvoitus, joten edelleenkään ei päästä parhaalla miehityksellä sisään.

Avsin superketju on pyörinyt valtaosan syksystä Nathan MacKinnonin jaloilla, laukauksella ja peliälyllä. Rantasen ja Landeskogin tilalle on nostettu korvaajia, jotka ovat pelanneet erinomaisesti MacKinnonin vierellä.

Avalanchen kultakimpaleesta on tullut malliesimerkki eliittisentteristä, joka tekee vierellään pelaavista pelaajista selvästi parempia. Aikaiset Hart Trophy -spekulaatiot puoltavat ilman muuta MacKinnonia, joka saa suurimman kunnian joukkueen hienosta syksystä. Toki myös Cale Makarin ilmiömäiset otteet puolustuksessa ansaitsevat erityismaininnan Avsin menestyksen takana.

Vieraiden kertoimissa ilmaa

Maple Leafs pelasi back to back -settinsä ensimmäisen näytöksen Flyersia vastaan ennakolta vaikeassa ottelussa. Tuon pelin startti annettiin Frederik Andersenille, Avalanchea vastaan torjuntavastuun saa puolestaan Michael Hutchinson. Hutchinson on pelannut Winnipeg Jetsissä yhden hyvän ja yhden keskinkertaisen kauden, joiden jälkeen ura on ollut jyrkässä syöksyssä viimeiset kolme vuotta.

Avalanchen aloittajasta ei ole tietoa, mutta Philipp Grubauer sekä Pavel Francouz ovat molemmat ylivertaisia verrattuna Hutchinsoniin. Muilta osin vieraat ovat karkeasti saman kastin joukkue vaahteralehtien kanssa, joten lepoetu mukaan laskien Avalanche pääsee todella hyvistä asemista vieraspeliin. Leafsin suosikkiasema on vähintäänkin kyseenalainen pelissä, joka muistuttaa kolikonheittoa.

Vihjeeksi valitsen mieluiten Avalanchen lopullisen voiton, koska etu on NHL-otteluun poikkeuksellisen suuri ja lunastuksen kaipuu sen mukainen. Rohkeammille pelureille myös Avsin suora voitto on erittäin suositeltava pelikohde kertoimella.

Pelivalinnat | Panostus

Colorado Avalanche ml | 2,5/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 2,07

Colorado Avalanche | 2/5 yksikköä

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 2,74

 

Jaa