NHL: Winnipeg - Edmonton

NHL: Winnipeg Jets – Edmonton Oilers | Jetsin vaikeudet kotikentällä jatkuvat

NHL:ssä pelataan jälleen tulevana yönä. Winnipeg Jets saa vastaansa kauden yllättäjän Edmonton Oilersin.

Jetsin kauden alusta osattiin povata vaikeaa, sillä joukkue koko suuria muutoksia ennen ensimmäistäkään ottelua. Etenkin puolustuspäässä nähtiin menetyksiä, kun luottosoturit Tyler Myers ja Jacob Trouba vaihtoivat maisemaa ja kulttipelaaja Dustin Bufyglien jäi empimään uransa jatkoa. Tämän kokoluokan menetykset näkyvät väistämättä joukkueen kuin joukkueen pelissä, eikä Jets ole poikkeus. Puolustus on on ollut tuuliajolla useammassa pelissä alkukaudella, ja joukkue onkin päästänyt eniten maaleja koko sarjassa, lähes 3,7 maalia ottelua kohti.

Repaleisen puolustuksen onneksi joukkueen hyökkäysosasto on täyttä kultaa. Patrik Laine tuntuu löytäneen uuden vireen pelaamisensa, ja Laine onkin tehojensa 3+9 lisäksi riistänyt kiekkoa hanakasti joukkueelleen sekä kunnostautunut myös taklaamisessa. Hyökkäysosaston sisältäessä myös pelaajia kuten Mark Scheifele, Kyle Connor ja Blake Wheeler, pitäisi tehoja löytyä laajalta rintamalta. Winnipeg on tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa, sillä vaikka nuorista pelaajista odotetaan vastuunkantajia nuoren puolustajalupauksen Ville Heinolan johdolla, on menestystoiveet tämän kauden osalta heitettävä romukoppaan. Mikäli Bufyglien päättää jatkaa upeaa uraansa, Jetsin osakkeet nousevat kertaheitolla ylöspäin.

Edmonton Oilers on ollut alkukauden suurin yllättäjä. Vuosikaudet sarjan kellarikastissa pelannut joukkue näyttää löytäneen punaisen langan pelaamiseensa heti ensimmäisestä ottelusta lähtien. Tutkapari Connon McDavid (5+12) sekä Leon Draisaitl (6+10) tekevät tällä hetkellä kaukalossa mitä haluavat ja jälki on sen mukaista. Kunniamaininnan saa myös jo menneisyyden pelaajaksi leimattu James Neal, joka on paukuttanut kahdeksaan otteluun upeat yhdeksän maalia.

Oilers puolustaa myös koko viisikon voimin, ja joukkueen suurimmat tähdet näyttävät loistavaa esimerkkiä takakarvaamalla kiekkoa ahnaasti takaisin omalle joukkueelle. Oman pään puolustamista helpottaa tasaisen hyvä maalivahtikaksikko Mikko Koskinen ja Mike Smith. Kumman tahansa maalivahdin joukkue heittääkin jäälle, jälki on erinomaisen hyvää. Juuri nyt Edmontonille ei tunnu löytyvän pysäyttäjää, sen verran kovalla itseluottamuksella joukkue pelaa. McDavid on joutunut pelaamaan useamman kauden jo vailla suurta menestystä, ja nyt koko sarjan valovoimaisin pelaaja haistaa menestymisen mahdollisuuden.

Jets jatkaa kotiotteluidensa sarjaa, mutta kolmesta edellisestä kotiottelusta saldona on yhtä monta tappiota. Joukkue ei ole pystynyt edes kotikaukalossaan hallitsemaan otteluita, vaan vuotavan puolustuksen lisäksi myös maalinteko on sakannut pahemman kerran. Näin suuret rakenteelliset ongelmat eivät voi olla näkymättä tulostaululla. Oilersin dynaaminen vauhtikiekko on omiaan juuri sekasortoista Jetsiä vastaan, ja vierasjoukkue iskeekin useamman osuman illan ottelussa. Vieraskerroin on kohdillaan ja siihen kannattaa tässä tapauksessa tarttua.

Pelivalinnat | Panostus

Edmonton Oilers  | 3/5 yksikköä

pinnacle TARJOAA KERTOIMEN 2,77
Jaa