NHL: Winnipeg Jets - Arizona Coyotes

NHL: Winnipeg Jets – Arizona Coyotes | Tiukkaa taistelua pudotuspelipaikasta

Ensi yönä NHL:n runkosarjaottelussa vastakkain pisteistä taistelevat Winnipeg Jets ja Arizona Coyotes. Ottelu pelataan Bell MTS Placessa Winnipegissä.

Lähtökohdat otteluun

Kotijoukkue Winnipeg Jets kohtasi edellisessä ottelussa Vegas Golden Knightsin – ottelu päättyi lukemin 4-0 Jets-leirin hyväksi. Kotijoukkue Jets on pelannut kuluvalla kaudella 69 ottelua, joista se on kyennyt saalistamaan 76 sarjapistettä. Läntisessä konferenssissa Jets majailee sijalla 10, ja omassa divisioonassaan he ovat kuudentena.

Vierasjoukkue Arizona Coyotesin edellinen ottelu oli Calgary Flamesia vastaan, jonka Flames voitti 3-2. Kojootit ovat pelanneet tällä kaudella myös 69 ottelua, mutta pisteitä sillä on kaksi vähemmän kuin Jetsillä. Läntisessä konferenssissa Kojootit ovat sijalla 11, ja omassa divisioonassaan he ovat viidentenä.

Ottelussa suuret panokset

Tässä kohtaa kautta molemmilla joukkueilla on otteluissaan suuret panokset, sillä molemmat taistelevat tiukasti pudotuspelipaikasta. Molemmilla joukkueilla on vain muutaman pisteen ero pudotuspelipaikkaan, joten ensi yön ottelusta olisi tärkeää pisteet napsia kotiin. Winnipeg Jetsiltä löytyy enemmän kokemusta, jonka takia se kykenee kääntämään enemmän tärkeitä otteluita voitoiksi kuin Coyotes.

Jets pelaa hyvin kotonaan

Kotijoukkue Winnipeg Jets on voittanut edelliset viisi otteluaan kotihallissaan. Vuorostaan Arizona Coyotes on ollut surkea vieraissa, sillä se on edellisten kymmenen vieraspelin aikana voittanut vain kaksi. Kojootit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 36 ottelua vieraissa, joista se on voittanut 16 ottelua ja kerännyt 36 pistettä. Maaleja Kojoottilauma on tehnyt harvinaisen vähän vieraissa, sillä keskimäärin ottelua kohden se on paukuttanut maaleja vastustajan nuottaan 2,36 kappaletta.

Jets on vuorostaan kotonaan pelatessa tehnyt 2,86 maalia vastustajan nuottaan ja päästänyt omiin 2,67 maalin verran. Jetsillä on herkullinen paikka päästä takaisin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle Coyotesin kustannuksella. Pelitavaltaan joukkueet ovat erilaiset, sillä Coyotes on hyvin puolustukseen orientoitunut joukkue, mutta vuorostaan Jets tykkää hyökätä.

Jetsin hyökkäysmateriaali liikaa Kojooteille

Jetsin hyökkäysmateriaali on heittämällä kovempi ja laadukkaampi kuin Coyotesilla. Jetsiltä viisi pelaajaa on pistepörssissä ylempänä ennen ensimmäistä Coyotesin pelaajaa, eli Taylor Hallia – tämä kertoo jo materiaaliedusta hyökkäyksessä. Jetsin huolena on heikohko puolustuspelaaminen, mutta tulivoimaisen hyökkäyksen ansiosta se taistelee vielä pudotuspelipaikasta. Mark Scheifele, Blake Wheeler ja Patrik Laine ovat pelaajia, jotka tykkäävät pelata tiukkoja otteluita – nämä herrat ratkaisevat ottelun kulkua.

Vaikka Jets häviää puolustuksessa vieraille, ei se tule olemaan ratkaiseva tekijä ensi yön pelissä. Coyotesin rosteri jää kuitenkin kokonaisvaltaisesti jalkoihin, eikä joukkueesta löydy tarpeeksi viimeistelijöitä. Maalissa aloittavat mitä todennäköisemmin Connor Hellebuyck ja Darcy Kuemper.

Pelivalintana liuskalle lähdetään pelaamaan kotijoukkue Jetsin voittoa varsinaisella peliajalla. Jets on aina ollut hankala vastus Coyotesille, ja vielä hankalampi se tulee olemaan tässä tärkeässä ottelussa.

Pelivalinta | Panostus

Winnipeg Jets | 2,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,23
Jaa