NHL: Winnipeg Jets - Dallas Stars

NHL: Winnipeg Jets – Dallas Stars | Stars lähellä makoisaa vierasvoittoa

Sunnuntai-iltana NHL tarjoaa parastaan suomalaisittain primetime – aikaan, kun Winnipeg Jets ja Dallas Stars iskevät yhteen. Ottelu alkaa klo 21.00.

Winnipeg Jetsin osalta alkukausi on sujunut aika lailla odotusten mukaisesti. Joukkue pelaa hyökkäyspäässä tehokkaasti maaleja mättäen, mutta puolustuspään muutokset lyhyessä ajassa näkyvät valitettavan usein päästettyjen maalien muodossa. Jets teki odotetun ratkaisun ja vapautti tulokaspuolustaja Ville Heinolan kypsymään loppukaudeksi Rauman Lukkoon. Heinola pelasi vahvasti pelaamissaan otteluissa ja nyt Jetsin puolustuspää on entistäkin kapeampi.

Toistaiseksi pudotuspeliviivan väärällä puolella majailevan joukkueen pelin tulisi tiivistyä, jotta pisteitä tulisi tasaisemmin. Nyt yhden hyvän erän voi tuhota kaksi heikkoa erää, ja puolustuspään virheet maksavat tällä hetkellä joukkueelle liikaa. Patrik Laine on pystynyt parantamaan kokonaisvaltaista peliään, Laine riistää kiekkoa joukkueella ja taklaa ahnaasti. Laineen lisäksi Kyle Connor on ollut iskussa, Connor on iskenyt jo peräti kuusi osumaa kuluvalla kaudella.

Dallas Starsin alkukausi alkoi murheellisesti tappioiden sarjalla ja kärkipäähän veikatun joukkueen meno oli tahmeaa. Roope Hintz on pitänyt Starsin nenän vedenpinnan yläpuolella upeilla osumillaan ja vahvoilla otteillaan, mutta hiljalleen joukkue Hintzin takana on herännyt taistelemaan. Viisi voittoa kuudesta edellisestä ottelusta on nostanut Starsia ylöspäin sarjataulukossa, piste-ero pudotuspeliviivaan on kaventunut huomattavasti.

Starsin peleissä on totuttu näkemään osumia tälläkin kaudella, vaikkakaan parin kauden takaiset avoimien ovien päivät ovat vain muisto. Miro Heiskanen ja Esa Lindell ovat ottaneet ison roolin joukkueen puolustuksesta ja hiljalleen joukkueen takalinjat täyttävät täysin NHL:n vaatimukset. Ajoittain Stars lähtee vielä vastustajan kanssa maalintekokisaan, jolloin laadukas puolustaminen unohtuu ja joukkue hyökkää riskillä. Hintzin ja Heiskasen takana Alexander Radulov on alkanut heräilemään ja iskemään tehoja taululle. Joukkueen kokeneimmilla pelaajilla on vielä kuitenkin tasonnoston paikka, jonka kautta joukkueen potentiaali on aivan sarjan kärkiporukassa.

Illan ottelussa kohtaavat kaksi nousukuntoista joukkuetta, joiden paikka on pudotuspeleissä runkosarjan jälkeen. Starsin materiaali lyö Jetsin vastaavan, ja etenkin 5vs.5 – pelissä Stars on illan isäntiä edellä. Mikäli Stars jaksaa puolustaa tiiviisti ja pelata hyökkäyspäässä viime kierroksilla nähtyä kiekkoa, nappaa joukkue arvokkaan vierasvoiton. Jetsin ja Starsin välisissä otteluissa on viime vuosina totuttu näkemään paljon maaleja, ja mikäli joukkueet innostuvat tosissaan mättämään maaleja, ottelussa nähtäneen jälleen useampi komea osuma.

Dallas Stars | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,55

Ottelussa yli 5.5 maalia | 1/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,05

 

 

Jaa