U20 MM-kisat: Ruotsi - Suomi

U20 MM-kisat: Ruotsi-Suomi | Klassinen kohtaaminen heti turnauksen alkuun

Perinteinen alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-turnaus alkaa Tapaninpäivänä. Heti alkulohkon ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Ruotsi ja Suomi.

Ruotsi on kestomenestyjä U20-kiekon alkusarjoissa, joukkue jyrää vastustamattomasti jatkopeleihin. Alkusarjamenestyksestä huolimatta suuri menestys on jäänyt saamatta viime vuosina.

Marras-joulukuussa pelatuissa valmistavissa otteluissa Ruotsi on edennyt voitosta voittoon. Venäjä kaatui 6-1, Suomi 2-1 ja ennen joulua pelatussa ottelussa Tsekki taipui Ruotsille 5-1. Ruotsilla on jalkeilla jälleen vahva joukkue, jossa vilisee liuta tulevaisuuden huippunimiä. Joukkue pelaa vahvaa eteenpäin menevää jääkiekkoa, ja joukkueessa on tarpeeksi taitoa rakentaa vaarallisia hyökkäyksiä. Ruotsi on suuri suosikki etenemään finaaliin, etenkin kun turnaus pelataan Euroopassa.

Suomen U20-joukkueen ympärillä riittää puhetta, onhan joukkue menestynyt turnauksissa tällä vuosikymmenellä loistavasti. Suomen juniorimylly on tuottanyt etenkin hyökkäyspäähän loistavia pelaajia, mutta myös puolustuspää on kunnossa. Maalivahtipeli on kunnossa Justus Annusen kautta, ja puolustuksessa isoja minuutteja keräävät varmasti NHL:ssä lupaavasti esiintynyt Ville Heinola sekä Anttoni Honka. Molemmat pelaajat juhlivat mestaruutta vuosi sitten.

Raimo Helmisen pesti juniorijoukkueen päävalmentaja on aiheuttanut paljon keskustelua. Helmisellä on nyt mahdollisuus näyttää omaa osaamisensa päävalmentajana. Nuoret Leijonat pelaavat vauhdilla ylöspäin laitoja pitkin, joten vauhtia pelistä ei tule puuttumaan. Suomi ei ole kaikkein taitavin joukkue, mutta yhteen pelaamisella ja tiiviillä puolustamisella kaikki on mahdollista tässäkin turnauksessa.

Ruotsin kohtaaminen ei ole kaikken paras tilanne nuorille Leijonille. Ruotsin peli voi olla valmiimpaa heti alusta, kun taas Suomi hakee vielä peliään. Viimeistelypeli Suomelta Kanadaa vastaan oli nousujohteinen, Suomi hävisi pelin kuitenkin 4-2. Myös valmistavissa otteluissa isoja maita vastaan Suomi kärsi tappiot. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta Ruotsi on vienyt nimiinsä neljä. Ruotsi vie alkulohkon ensimmäisen ottelun nimiinsä ja kelpaa vahvan tuloskuntonsa myötä mukaan päivän vetoihin.

Pelivalinnat | Panostus

Ruotsi | 2,5/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 1,80
Jaa