U20 MM-kisat: Suomi - Slovakia

U20 MM-kisat: Suomi – Slovakia | Pikkuleijonat jahtaa kolmatta voittoaan turnauksessa

U20 MM-turnaus jatkuu Suomen osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu Slovakia. Ottelu alkaa klo 21.00 Suomen aikaa.

Suomi on toistaiseksi napannut vain voittoja turnauksessa, kun se kaatoi Saksan 5-3 ja Sveitsin 4-1. Voitoista huolimatta Pikkuleijonien peli ei ole vielä lainkaan valmista, vaan kehityskohteita löytyy useita. Suomen pitää pystyä pelaamaan omaa peliään, eikä tyytyä vastustajan tarjoamaan hitaampaan pelinopeuteen. Myöskään jäähyjä joukkue ei voi ottaa näin paljon, mikäli tavoitteena on taistella kirkkaimmasta mitalista.

Hyvääkin Suomen pelissä on paljon. Joukkue pysyy hienosti kiekossa ja pelaajien taitokapasiteetti riittää myös upeisiin henkilökohtaisiin ratkaisuihin, kuten Sveitsi-ottelussa nähtiin 2-1-osumassa. Anton Lundell on napauttanut jo tehot 2+1, joten Suomen ykkössentteri on aloittanut turnauksen hienosti. Aku Räty on energiapelaajana onnistunut jo upeasti tehoin 2+1 ja puolustaja Topi Niemelä on iskenyt jo tehot 1+3.

Slovakia on voittanut yhden ottelun voittamalla avausottelussaan Sveitsin 1-0. Voiton jälkeen saldona on kaksi tappiota, kun ensin Kanada kaatoi joukkueen 3-1 ja sen perään Saksa nappasi maukkaan jatkoaikavoiton 4-3-lukemin. Tulosten myötä Slovakia on lohkossaan kolmantena.

Hyökkääjä Michal Mrazik on joukkueensa tehokkain pelaaja tehoin 2+1, puolustaja Simon Nemec on napannut jo kolme syöttöpistettä itselleen. Slovakialla on koossa ihan laadukas nippu, mutta tasoero jääkiekon suurmaihin on iso. Slovakia on puolustanut tasokkaasti ja yhtenäisesti, mutta hyviin hyökkäyspaikkoihin murtautumisessa on ongelmia. Joukkue antaa tasoitusta esim. Suomelle joukkueen kirkkaimpien tähtien osalta.

Suomi ansaitsee selvän suosikin aseman Slovakiaa vastaan. Mikäli keskittyminen on pysynyt kasassa ja opit edellisistä otteluista opeteltu, ei Pikkuleijonilla pitäisi olla ottelussa hädän päivää. Kuudesta viime kohtaamisesta Suomi on vienyt nimiinsä viisi, otteluissa on totuttu näkemään reilusti osumia. Slovakian puolustuspeli on hienoinen mysteeri, pyrkiikö joukkue vain puolustamaan vai aikooko se myös hyökätä, jonka kautta Suomi voi päästä nopeisiin vastahyökkäyksiin, jossa se on parhaimmillaan. Suomen reilu voitto on paras peli-idea, tehoja on tullut niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin. Pikkuleijonien turnaus on ollut toistaiseksi oikeaan suuntaan kehittyvä, keskiviikkona nähtäneen toistaiseksi joukkueen paras esitys.

Pelivalinnat | Panostus

Yli 5.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,74

Suomi -3.5 | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,30

Jaa