U20: Suomi - Sveitsi

U20 MM-kisat: Suomi – Sveitsi | Pikkuleijonat kovempaan testiin

Jääkiekon U20 MM-kisat jatkuvat tiistaina Suomen osalta, kun vastaan asettuu Sveitsi.

Suomi on pelannut alkusarjaa toistaiseksi suunnitelmien mukaisesti. Ensimmäisessä ottelussa Ruotsia vastaan tuloksena oli jatkoaikatappio, sen jälkeen Suomi otti murskavoitot Slovakiasta ja Kazakstanista. Nyt vastaan asettuu Sveitsi, joka laittaa Suomen puolustusta jo testiin.

Edellisessä ottelussa levännyt Justus Annunen on varmasti mukana jälleen kokoonpanossa. Muilta osin kokoonpanimuutoksia tuskin nähdään, sen verran hyvin pikkuleijonien peli on rullannut viime peleissä. Joukkue on päässyt pelaamaan runsaasti ylivoimaa heikompia vastustajia vastaan ja kuviot pitäisi olla pikkuhiljaa kunnossa. Tehot ovat jakautuneet usean pelaajan ja kentällisen kesken, mikä on aina hyvä merkki joukkueen kannalta.

Sveitsin MM-turnaus on sujunut hieman ontuen. Joukkue voitti Kazakstanin yllättävän tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 5-3. Toisessa ottelussa Ruotsia vastaan joukkue jäi odotetusti jyrän alle ja hävisi 2-5. Sveitsin joukkueella on jo pitkään ollut sama ongelma, nopeutta ja taitoa ei riitä hyökkäyspäässä, vaan joukkue joutuu koko ajan taiteilemaan taitojensa ylärajoilla. Tiukat ottelut kääntyvät tappioiksi liian usein.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa harvakseltaan viime vuosina. Kolmesta viimeisimmästä kohtaamisesta Suomi on vienyt nimiinäs kaksi ja Sveitsi yhden. Edellinen kohtaaminen on viime tammikuulta, jonka Suomi vei komeasti lukemin 6-1. Suomen peli on nyt uomissaan, pelaajat ovat löytäneet paikkansa kokoonpanossa ja luottamus puolustajien sekä maalivahdin välillä on hyvä. Suomi vie ottelun kaksi kertaa kolmesta nimiinsä ja voittaa tämänkin ottelun. Sveitsi haastaa Suomen puolustusta enemmän kuin Slovakia ja Kazakstan, joten maaleja nähtäneen kaukalon molemmissa päissä, kuten U20-kiekossa yleensäkin.

Pelivalinnat | Panostus

Suomi voittaa & yli 6.5 maalia | 2,5/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,20
Jaa