Bundesliiga: FC Köln - Fortuna Düsseldorf

Bundesliiga: FC Köln – Fortuna Düsseldorf | Pirteä kotijoukkue vahvoilla

Sunnuntai-illan Bundesliiga-ottelussa kohtaavat Fc Köln sekä putoamiskamppailussa oleva F. Düsseldorf. Ottelu alkaa klo 19.00 ja pelataan totutusti ilman yleisöä.

FC Köln aloitti tauon jälkeen 2-2-kotitasapelillä Mainz 05 vastaan. Tasapelissä oli kirpeä maku, sillä Köln oli ottelussa parempi ja johti ottelua 2-0, mutta otteen herpaantuessa joukkue taipui tasapeliin. Köln oli ennen viikonlopun kierrosta Bundesliigassa kymmenentenä ja eroa sarjakarsintapaikkaan oli jo kymmenen pistettä, joten akuuttia uhkaa putoamistaisteluun luisumisesta ei ole. Joukkue on ansainnut valtaosan kauden pisteistään nimenomaan hyvillä kotiesityksillä, kotiotteluiden saldo 6-2-5 oikeuttaa kahdeksanneksi parhaan sijoituksen kotitaulukossa.

Jhon Cordoba on iskenyt joukkueelleen jo täydet kymmenen osumaa kauden aikana, mutta ainoastaan kahdeksassa ottelussa esiintyneen Mark Uthin viisi osumaa ovat myös ilonaihe joukkueen sisällä. Suuria kokoonpanohuolia joukkueella ei ole, joten kotiotteluun lähdetään hyvistä asemista.

F. Düsseldorf tasasi viime kierroksella pisteet 0-0-tasapelillä sarjan viimeisenä olevaan Paderbornia vastaan. Düsseldorfin tilanne on tukala, sillä joukkue on sarjakarsijan paikalla, ennen viikonlopun kierrosta eroa suoraan säilymiseen oli neljä pistettä. Vieraissa Düsseldorf on ollut heikko, joukkueen saldo 13 vierasottelun jälkeen on 2-4-7 ja maaliero on -13. Vieraspelitaulukossa Düsseldorf on kolmanneksi viimeinen.

Joukkueen maalitykkinä on toiminut 11 osuman Rouwen Hennings. Kun maalintekijöitä aletaan listaamaan enemmälti, häviää Düsseldorf pahimmille kilpailijoilleen pelaajien laadussa ja miehistön laajuudessa. Düsseldorf on koko Bundesliigan heikoin joukkue maalinteon tehokkuutta mitattaessa, joukkue onnistuu vain 1,04 kertaa maalinteossa per pelattu ottelu. Omaan maaliin osumia menee lähes kaksi per pelattu ottelu (1,92) joten paikka sarjan häntäpäässä ei ole varsinainen yllätys.

FC Köln lähtee otteluun suosikkina, pirteästi tauon jälkeen esintynyt joukkue ansaitsee kotonaan 55-60% suosikin aseman heikkoa vierasjoukkuetta vastaan. Jos halutaan hieman jännitystä mukaan vetoihin, kotijoukkueen voittoa maustettuna Düsseldorfin maalittomuudella voi kokeilla. Kotivoitto on hyvä lähtökohta otteluun, Köln on piirun verran tasokkaampi nippu ja ansaitsee kotonaan suosikin viitan itselleen.

Pelivalinnat | Panostus

FC Köln | 2,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,80

FC Köln voittaa päästämättä maalia | 1/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 3,50
Jaa