Bundesliiga: SC Freiburg - Bayer Leverkusen

Bundesliiga: SC Freiburg – Bayer Leverkusen | Vahva vierasjoukkue lähempänä voittoa

Perjantain ainoassa Bundesliiga-ottelussa kohtaavat keskikastin Freiburg ja eurounelmaa jahtaava Leverkusen. Ottelu alkaa klo 21.30.

Freiburgin paluu pelikentille koronatauon jälkeen ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue tasasi pisteet 1-1-tasapelissä RB Leipzigin vieraana, hävisi Werder Bremenille ja pelasi jälleen tasapelin E. Frankfurtin kanssa. Joukkue on edelleen sarjataulukossa mukavasti kahdeksantena eikä suurta uhkaa putoamiskamppailuun ajautumisesta ole, eroa sarjakarsintapaikkaan on 11 pistettä.

Freiburg on tällä kaudella ollut ailahteleva joukkue kotona, sillä saldo 6-2-5 on Bundesliigan keskitasoa. Heikohkot otteet ovat varmasti nakertaneet itseluottamusta, eikä sarjan parhaimpien joukkueiden joukkoon kuuluva Leverkusen ole helppo vastus. Freiburgilta on sivussa keskikentän ja puolustuksen pelaajia, joka voi vaikuttaa suuressa määrin ottelun lopputulokseen, paras maalintekijä Nils Petersen ja muu hyökkäysosasto on pelikuntoinen.

Bayer Leverkusen koki pienoisin katastrofin häviämällä edellisellä kierroksella kotonaan Wolfsburgille tylysti 1-4. Tappiota ennen joukkue voitti upeasti vieraissa Werder Bremenin 3-1 ja Mönchengladbachin 4-1. Leverkusen taistelee tiukasti paikasta neljän joukkoon jolla pääsisi mukaan ensi kauden Mestarien liigaan, nyt sijoilla 2-5 olevat joukkueet ovat neljän pisteen sisällä (Dortmund 57, Leipzig 55, Mönchengladbach ja Leverkusen 53). Kaikki on siis Leverkusenin omissa käsissä, mutta pistemenetyksiä ei saisi enää hirveästi tulla.

Vieraskentällä Leverkusen on kuluvalla kaudella ollut vahva. Kuusi edellistä vierasottelua ovat sujuneet ilman tappioita, ja koko kauden vierassaldo on 9-1-4. Ennen Wolfsburg-tappiota Leverkusen pelasi peräti 12 tappiotonta ottelua putkeen, joten potentiaalia hyvään loppukauteen löytyy. Kokoonpanopuoli näyttää ottelun alla hyvältä, ainoastaan Lars Bender on sivussa. Sivussa ollut hyökkääjä Kevin Volland (9 maalia) on palannut joukkueharjoituksiin, mutta avauskokoonpanoon pääsy on ottelun alla epävarmaa.

Leverkusen on vieraissakin suosikki ailahtelevaa kotijoukkue Freiburgia vastaan. Etenkin Leverkusen on pelannut viime otteluissaan runsasmaalisia pelejä, vierasottelussa ison maalimäärän todennäköisyys kasvaa hieman. Freiburg on voittanut vain yhden ottelun kuudesta viime pelistään, joten isäntien itseluottamus ei ole parhaalla mahdollisella tasolla. Hyökkäysvoimaltaan Leverkusen on omassa kastissaan ja pystynee vieraissakin maalintekoon, toisessa päässä kenttää Lukas Hradecky pystyy torjunnoillaan kannattelemaan omaa joukkuettaan vaikeina hetkinä.

Pelivalinnat | Panostus

Bayer Leverkusen | 2,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,69

Leverkusen yli 2.5 maalia | 1/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,65
Jaa