EM-karsinnat: Bosnia-Hertsegovina - Suomi

EM-karsinnat: Bosnia-Hertsegovina – Suomi | Huuhkajat hyökkää epävireisen Bosnian kimppuun

Suomi jatkaa EM-kisapaikan jahtaamista vierasnurmella, kun Bilino Poljen stadionilla vastaan asettuu Bosnia-Hertsegovina. Sekavassa tilanteessa olevat isännät lähtevät otteluun niukkana ennakkosuosikkina, mutta Huuhkajilla on mahdollisuus pisteille hyvän joukkuepelinsä ansiosta.

Epävireisiltä isänniltä hyökkäyskärki sivussa

Bosnia-Hertsegovinan päävalmentaja Robert Prosinečki valmensi maajoukkueensa vuosi sitten Kansojen liigassa lohkovoittoon ja nousuun kovimpaan A-divisioonaan. Kuluvan vuoden EM-karsinnat eivä kuitenkaan ole menneet yhtä suotuisasti, ja niinpä Prosinečki jätti eroanomuksensa viime kuun Armenia-tappion jälkeen. Maan jalkapalloliitto kuitenkin suostutteli hänet jatkamaan tehtävässään.

Bosnia-Hertsegovinan saldona Armenia-vierastappion lisäksi on niin ikään vieraissa tulleet tappiot Italialle ja Suomelle sekä kotitasapeli Kreikkaa vastaan. Karsintaesitykset ovatkin pudottaneet bosnialaiset ulos taistelusta suorasta kisapaikasta. Se vaatisi kaikkien neljän jäljellä olevan ottelun voittamista sekä sopivaa ristiinpelaamista muilta joukkueilta.

Kokoonpano-osastolla isäntien murheenkryyninä on ykköskärki Edin Džekon puuttuminen. AS Romassa pelaava hyökkääjä mursi poskipäänsä viime viikonlopun ottelussa Cagliaria vastaan. Bosnialaisten riveistä ei löydy toista saman luokan sentteriä, joten poissaolo tuntuu sekä pelin rakenteluvaiheessa että viimeistelyssä.

Huuhkajien joukkuepelaaminen hyvällä tolalla

Päävalmentaja Markku Kanervan Huuhkajat hävisi Italian isännöimän viime ottelun 1-2. Vaikka italialaisten voittomaali tulikin kyseenalaisesti tuomitusta pilkusta, tappio oli pelitapahtumien valossa Suomelle ansaittu. Joukkueen kapteeni Tim Sparv kärsi tuolloin pelikiellosta, joka näkyi keskikentän tapahtumissa. Bosnia-otteluun Sparv tekee paluun ja tuo pohjalle johtajuutta sekä puolustusosaamista. Hänen rinnallaan Glen Kamara pääsee loistamaan pallollisena.

Italia-tappio ei ollut mikään katastrofi Suomen kisapaikkahaaveiden kannalta, vaan kaikki on yhä omissa käsissä. Pistekin Zenicanissa pelattavasta ottelusta olisi kova juttu, ja mikäli Huuhkajat onnistuvat kaatamaan bosnialaiset sekä ensi viikolla Armenian, on lopputurnauspaikka varma jo ennen kahta viimeistä ottelukierrosta.

Pukki maalaa ja Džekoton Bosnia jää maaleitta?

Suomen ykköskärki Teemu Pukki oli hirmuvireessä elo-syyskuussa, kun huuhkajapaidassa syntyi kaksi, ja Norwichissa kuusi maalia. Sittemmin maalitehtailu on loppunut Valioliigassa, mutta tehot paikkoihin suhteutettuna ovat yhä hyvät. Pukin maaliodottama Valioliigassa 90 minuuttia kohden on tällä hetkellä 0,42, mikä ennakoi pitkälti yli kymmenen maalin kautta. Maajoukkueessa kotkalainen kantaa erittäin suurta roolia liikkeensä ja työmoraalinsa takia.

Vaikka Bosnia-Hertsegovina onkin Džekon poissaolosta huolimatta niukka suosikki ottelussa, täytyy muistaa, ettei Lukas Hradeckýn selän taakse ole muut kuin Italia, onnistuneet palloa laittamaan. Tästä on kiittäminen Suomen hyvin toimivaa joukkuepuolustamista, mitään pois ottamatta Leverkusenin ykkösvahdilta.

Pelivalinnat | Panostus

Suomi tasapeli ei vetoa | 2/5 yksikköä

BETHARD TARJOAA KERTOIMEN 2,55

Bosnia tekee alle 0,5 maalia | 1/5 yksikköä

BETHARD TARJOAA KERTOIMEN 3,45
Jaa