EM-karsinnat: Suomi - Armenia

EM-karsinnat: Suomi – Armenia | Suomi voitolla lähemmäksi historiallista EM-kisapaikkaa

EM-karsinnat jatkuvat tiistaina kutkuttavalla ottelulla, kun Suomi kohtaa kotikentällään kahden pisteen päässä vaanivan Armenian.

Suomelle tarjottiin viime lauantaina massiivista mahdollisuutta ottaa jättiharppaus kohti ensi kesän EM-kisoja, kun se kohtasi Bosnia – ja Hertsegovinan. Ottelusta muodostui Suomen kannalta katastrofaalinen, sillä Bosnian agressiivinen prässipeli  läpi ottelun sai Suomen näyttämään heikolta. Yhtä heikkoa Suomea ei ole nähty kentällä pitkiin aikoihin. Puolustuksen luottosoturin Paulus Arajuuren loukkaantuminen ottelussa on iso miinus myös Armeniaa vastaan, samoin keskikentällä operoivan Tim Sparvin pelikunto on vielä epävarma ottelupäivän aamulla. Joel Pohjanpalon kuntoutuminen takaisin pelikuntoon ja maali Bosniaa vastaan on Suomen tulevia tärkeitä pelejä ajatellen erittäin hyvä asia.

Markku Kanerva on varmasti saanut joukkueensa psyykattua heikon Bosnia-pelin jälkeen täyteen taistelutahtoa. EM-kisapaikan suhteen kaikki on edelleen joukkueen omissa käsissä ja etukäteen ajateltuna karsintojen kovimmat vastustajat jo kohdattu. Kotikentällään Huuhkajat ovat olleet loistavia, onhan kuluvissakin karsinnoissa kotona kaatunut vahvojen otteiden siivittäminä jo Bosnia ja Kreikka! Suomen tulee palata takaisin omiin vahvuuksiin, eli pitää palloa ja olla itse aktiivinen. Nopeilla pallonsiirroilla Armenian puolustus saadaan rikottua ja nopeille hyökkääjille Teemu Pukki etunenässä luotua paikkoja.

Armenia on pelannut toistaiseksi erittäin värikkäät karsinnat. Kotikentällään joukkue on esiintynyt vahvasti kaataen mm. Bosnian maali-iloittelun jälkeen 4-2, mutta viime lauantaina vieraskentällä joukkue joutui tyytymään kirvelevään 1-1 – tasapeliin lohkon lilliputtia Liechtensteinia vastaan. Kotikentällään agressiivisesti ja monipuolisesti hyökkäävä joukkue on ollut välillä vieraissa todella varovainen ja puolustusorientoitunut. Keskikentän tähtipelaajan Henrik Mkhitaryanin poissaolo loukkaantumisen vuoksi tekee ison loven Armenia pelinrakentelulle. Suomea vastaan joukkue todennäköisesti vetäytyy alas ja puolustaa syvältä, odottaen Suomen pallonmenetyksiä ja iskee sitten nopeasti vastaan. Näiden vastahyökkäysten kanssa Suomen tulee olla varovainen, etenkin kun toinen toppari Arajuuri on sivussa.

Suomi lähtee hallitsemaan pelivälinettä kotikentällään ja haluaa hallita pelitapahtumia. Teemu Pukin lisäksi joukkueelta löytyy nopeutta Jasse Tuomisen ja Joel Pohjanpalon kautta, joten Armenia puolustukselle voidaan odottaa hikistä iltapuhdetta. Etenkin laitojen kautta Suomi varmasti hakee keskityksiä ja murtavia syöttöjä. Ottelussa testataan nimenomaan Suomen paineensietokykyä, ja joukkue haluaa varmasti puhdistaa maineensa heikon Bosnia-pelin jälkeen. Suomen on oltava varuillaan Armenian vastahyökkäysten kanssa. Arajuuren korvaajaksi on kaavailtu Sauli Väisästä, joka joutuukin heti kovaan testiin. Joukkueet ovat kohdanneet 2000-luvulla viidesti, joista Suomi on voittanut neljä ja kerran on pelattu tasan. Aktiivisella pelillä Suomi luo voittoon tarvittavat maalipaikat, ja edelleen kuumassa vireessä oleva Pukki voi hyvinkin päästä huudattamaan kotiyleisöä.

Pelivalinnat | Panostus

Suomi | 3/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 1,57

Teemu Pukki tekee maalin | 2/5 yksikköä

unibet TARJOAA KERTOIMEN 2,00
Jaa