Mestarien liiga: Barcelona - Dortmund

Mestarien liiga: Barcelona – Dortmund | Vierailla iskun paikka taistelussa pudotuspelipaikoista

Barcelona isännöi keskiviikkoillan ottelussa Dortmundia F-lohkossa, jossa jatkopaikat ovat vielä jakamatta. Näin ollen ottelussa on paljon panosta. Barcelona lähtee otteluun suosikkina, mutta Dortmundilla on kertoimiaan paremmat mahdollisuudet pisteille.

Barcelona ei ole vakuuttanut

Barcelona on jäänyt Mestarien liigassa alkulohkoon viimeksi kaudella 2000–01. Espanjalaisseura johtaa tällä hetkellä F-lohkoa kahdeksalla pisteellä, mutta Kataloniassa ei voida vielä hengähtää komean pudotuspeliputken jatkumisen puolesta. Jäljellä on vielä keskinäiset ottelut muita pudotuspelipaikkaa jahtaavia joukkueita, Dortmundia ja Interiä vastaan.

Ernesto Valverden suojatit johtavat myös La Ligaa, mutta pelillisesti Barcelona ei ole tänä syksynä vakuuttanut. Joukkueen on pelastanut useassa ottelussa tulikuuma viimeistely tai maalivahti Marc-André ter Stegenin torjunnat. Esimerkiksi alkusyksyn Dortmund-vieraspelissä Mestarien liigassa Barcelona oli pahasti ottavana osapuolena, mutta ter Stegenin torjuma pilkku pelasti katalaaneille 0–0-tasapelin. La Ligassa joukkue on luonut maaliodottamaa ”vain” reilun 20 maalin edestä, mutta osunut peräti 35 kertaa.

Ykköstähti Lionel Messi oli alkukaudesta sivussa pohjevamman takia, mutta on tehoillut tuttuun tyyliinsä viime viikkoina sekä seurajoukkueessa että Argentiinan paidassa. Edellisten neljän pelin saldo hänellä on 5+2.

Dortmund iskee vastaan

Vierailijat ovat F-lohkossa pisteen päässä Barcelonasta, ja voitto Camp Noulla varmistaisi pudotuspelipaikan ennen päätöskierrosta. Borussia oli syksyn aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa selvästi parempi, muttei ole isossa kuvassa häikäissyt. Bundesliigassa alla on nöyryyttävä 3–3-kotitasapeli Paderbornia vastaan, ja ennen maaottelutaukoa selkään tuli valmentajaa vaihtaneen Bayern Münchenin vieraana 0–4.

Valmentaja Lucien Favre ei ole päässyt peluuttamaan optimikokoonpanoaan jatkuvien kolhujen takia. Paderborn-ottelussa loukkaantui kärki Paco Alcacer, joka on mitä ilmeisimmin sivussa ex-seuraansa vastaan. Sen sijaan väkevästi vastaiskuissa pelaava, kokenut tähtihyökkääjä Marco Reus on käytettävissä. Reus missasi molemmat loka-marraskuun vaihteen Inter-ottelut.

Barcelonaa vastaan pallonhallinta on lähtökohtaisesti vastustajalla, joten Dortmund pääsee pelaamaan vastaiskujen kautta. Se sopii etenkin Reusille mainiosti.

Yliarvostettu Barcelona

Dortmundin puolustuspeli ei ole tällä hetkellä viimeisen päälle tikissä, mutta ei sitä ole toisaalta Barcelonan hyökkäyskään. Espanjalaisilla -on allaan Mestarien liigan kotipeleistä 34 peräkkäistä tappiotonta peliä, ja ehkä sen takia vedonlyöntimarkkinalla rahaa on valunut kotijoukkueen suuntaan. Muistetaan kuitenkin, että viime UCL-kierroksella Barcelona jäi Camp Noulla 0–0-tasapeliin Slavia Prahaa vastaan. Isännille riittää keskiviikkona jatkopaikkaan tasapeli Dortmundia vastaan, mikäli Inter ei onnistu voittamaan samaan aikaan pelattavassa vieraspelissä Slaviaa.

Barcelonalla on keskiviikkona kokoonpanohuolia puolustuspäässä, sillä toppari Gerard Piqué on pelikiellossa ja laitapakit Jordi Alba ja Nélson Semedo kärsivät loukkaantumisista. Kotietu ja Messin olemassa olo tekevät Barcelonasta silti pelin kiistattoman suosikin. Markkinoiden asettama, noin 65 % todennäköisyys Barcelonan voitolle on omien laskelmieni mukaan turhan optimistinen. Isäntien voiton todennäköisyys jää oman arvioni mukaan noin 60 prosenttiin, joten Dortmundin venymisestä pisteille on saatavilla ylikerrointa.

Valitaan pelikohteeksi aasialainen tasoitus +1, jossa veto osuu tasapelillä tai vierasvoitolla, ja panos palautuu Barcelonan maalin voitolla. Kerroinrajani pelimuotoon on vähän alle 1,9.

Pelivalinta | Panostus

Dortmund AH +1,0 | 2/yksikköä

BETHARD TARJOAA KERTOIMEN 2,12

 

Jaa